En uppdatering.

Jag trodde att det skulle vara jobbigt att ha småbarn. Jag tänkte mig att man skulle vara trött jämt och att det skulle vara slitigt och tråkigt att ta hand om spädisens alla trängande behov dygnet runt. Jag hoppades att glädjen över barnet skulle väga upp för detta till en del. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det faktiskt är.

Ha ha ha ha! Jo C, jag kommer att vilja åka rutschkana med dig i en jävla gris. Jag kommer vilja grilla korv med dig i skogen och åka skidor med dig. För även om jag tidigare tyckte att till exempel isgrisåkning var det tråkigaste som fanns, så förstår jag nu att glädjen av att se sitt barn ha roligt måste vara något av det bästa man kan uppleva.

Nu, när C finns, har alla trista sprickor fyllts ut och alla aktiviteter och varenda föremål har blivit meningsbärande igen. Saker som jag hade glömt kommer jag ihåg igen och minns varför de var så bra.

Visst är vår situation speciell, och vi är inte som vanliga småbarnsföräldrar som åker hem från sjukhuset efter två dar rakt in i det normala babykaoset. Vi sover inte i samma rum som vårt barn och sjukvårdspersonal hjälper oss att ta hand om henne. Men vi upplever ändå föräldraskapets första, fantastiska tid. Och även om det finns jobbiga moment, oro, ibland dålig sömn och frekvent användning av fula mjukisbyxor så är det underbart.

Kommentarer

Frida sa…
Tiden när du inte vill annat än att slita ditt hår och skrika rakt ut av frustration kommer såsmåningom. Njut av det relativa lugnet ni har innan stormen!
malin sa…
Det ska bli lyxigt att ha normala problem, som typ att ungen skriker eller att man är döless på bajsblöjor, ha ha.