Ett kvällsinlägg på en glad dag.

Men åh, här sitter man och har liksom, så trevligt... va, alltså... Chokladkaka i närheten och grejer...
Nej men så här, va. N är uppe på salen och råmyser med lillan, det vill säga sitter känguru. Och jag är på rummet och fixar med sånt som inte hör till basbehoven, men som man ändå vill göra, som till exempel mejla några foton på C till familjen. Samt fylla i en blankett till Försäkringskassan.

Det finns så mycket jag tänker på som jag inte hinner skriva ner. Ha ha. Som typ den inte direkt C-relaterade storyn om en läkare som ringde mig angående mitt kejsarsnittsår igår. Men det får jag berätta om en aaannan gåång.

En rolig grej som hände idag är dock att C fick testa käk för första gången. Alltså, hon har ju ätit hela tiden förstås, he he. Men via sondmatning i en slang som går ner direkt i magsäcken. Hon har aldrig ätit som vanligt. Det hon fram till idag har fått testa att smaka i munnen är en droppe glukos, socker alltså, som hon fått när något jobbigt ska hända, till exempel ett blodprov. Det är alltså ett slags prematurbebisgodis som hon fått för att bli lite gladare och sätta igång kroppens eget, vaheterdet. Du vet. Må-bra-system.

Nå, idag var alltså dagen då hon för första gången fick äta bröstmjölk, ur en spruta som N och jag droppade en droppe i taget ur. Oj, vad roligt det var. När första droppen träffade Cs mun blev hon helt stilla i kroppen och ögonen tittade förvånat upp på N. Så började hon tugga med munnen och smacka med tungan medan hon såg oerhört koncentrerad ut. Efter en stund hade vi droppat i henne hälften av sprutans innehåll och vid det laget tolkade vi Cs uttryck som go och avslappnad. Fanken vad räserlycklig man blir av att kunna göra nånting för C som hon gillar.

Nej, nu ska jag hasta till brevlådan. Tjingeling!

Kommentarer

Linda sa…
Ja, jag trodde då aldrig att jag skulle sitta och grina till någon bebisblogg. Åååh vad jag gillar ditt skrivande!

Peppkramar till er, coola lilla familjen!
Kattis sa…
Gud vad skönt att höra och vad spännande att vara med när någon provar mat för första gången!
Malin sa…
Linda, va gullig du är! Tack :)
Kattis: ja, det var jättecoolt ;)
Henrik Fakir sa…
Verkligen ett kvällsinlägg som man blir glad av. Följer med spänning och hållda tummar alla inläggen.
Många goa kramar till hela familjen och en försiktig till lilla C
Malin sa…
Tack Henrik, vad snällt med den försiktiga :)