I morse.

Jag hade lagt över C på Ns bröst och stod och funderade på det praktiska.
”Jaha, idag är det kuvösbyte, så den behöver inte tvättas.”
”Men du satte in en ny snuttis nu, ska du verkligen bädda rent om de ändå ska rulla ut kuvösen?”
”Ja, men det gör de väl ikväll. Eller i eftermiddag. Tror jag. Den gamla filten var fläckig. Så jag tycker den nya kan vara där i några timmar.”
”Ja okej, är det så. Men ska vi inte ta en ny toffel och alltihopa då?”
”Menar du nu?”

En sjuksköterska bryter in.
”Jag hör att ni diskuterar om ni ska byta toffel. Nu är det så att vi kommer att ta ut den här kuvösen och så kommer vi inte att ta in nån ny. Vi ska ta in en säng istället. Så ska C testa att få ligga på en vattenbädd. Vi kommer att ta in den alldeles strax.”

Mitt hjärta bokstavligen hoppade av glädje. C ska få ligga i en säng. Ingen mer kuvös? Jag kan knappt fatta det.
Solen ba lyste in i hjärnan.
”Som en riktig bebis!” sa jag upphetsat åt Ns håll.
”Ja!”

Sen stod jag och lät ögonen tåras av det fantastiska.
”Herre gud. Jag kan inte ens hålla inne gråten när hon får ligga i en säng. Hur ska det gå när hon har dansuppvisning?”

Kommentarer

Frida sa…
Jag grät inte när Grim föddes, det sparade jag tills vi kom hem! Första gången jag la ner honom i hans säng så började jag stor-böla! Jag joinar nog i tårkalaset, den dagen när dansuppvisningar och dylikt kommer ;)
Malin sa…
Ha ha! Skönt att man inte kommer vara den enda piniga mamman som sitter och snyftar i publiken :)
Emma sa…
Men ååhhh, nu börja ja ju tok-grina ja me. Ja tänk att vi kan bli så glada av de små framsteg våra kottar gör. Jag minns hur himla glad jag blev när storebror nådde upp till toastolsknappen för å hjälpa mamma spola....men nu är det mera: "men ge dig unge, sluuuuuuta spola, tänk på hur mkt onödigt vatten det går". Ja, det är inte lätt att få en två-åring att förstå att ju mer man spolar desto högre blir vattenräkningen. Ha ha!!
Malin sa…
Ha ha! Jätteroligt med spolningen :) kan fatta att det är ett nöje för storebror.
Men jippy vad roligt! =) grattiskramar
Malin sa…
Jaa! Kram till dig med :)