Babyyra.

I våras när en kollega sa till gravida mig att:
"Det är ju en väldigt mysig tid du har framför dig"
Så svarade jag
"Ja, man får väl se det så."

Ha ha! Jag hade absolut ingen uppfattning om bebistiden som mysig. JAG KAN INTE FATTA ameeeh. Aaaah!
När C gjorde entré blev jag i samma ögonblick helt förändrad på det området. Jag vet inte vad jag ska säga om saken, det är bara att skratta.
Nu kommer jag från en sittning med henne och är helt hög på C-effekten.

Men åååååh hennes små köttbullskinder. Hennes fina ögon som kikar så att man känner sig kär. Och hennes lilla underläpp som darrar ibland i slutet på en gäspning. Oemotståndligt! Lovelovelovelovelove.

Jag börjar nästan undra varför ingen som redan var förälder har berättat om det här för mig. Jag funderade ju på att inte ens skaffa barn, för jag har aldrig längtat så där galet efter knoddar. Men jag inser ju själv, att det är helt bortkastat att försöka beskriva den här upplevelsen för nån utanför bubblan. Eller åtminstone för nån som inte har barn och inte verkar intresserad. Eller har folk gått med hemlighetsfulla leenden och tänkt att det är underförstått, det här stora som barn innebär? Eller var det så att de berättade, men jag bara inte lyssnade på det örat? Jag bara yeeah yeah yeah, tell your story walking.

Kommentarer

Linda sa…
Hoja, vad jobbigt, nu när DU skriver det så fattar man ju att det verkligen ÄR så. Och jag som jämt säger att jag inga barn ska ha. Fan, då MISSAR jag ju nåt, alltså... Jäkla skit.
Vad fint! Fick mig att längta efter en knodd ännu mer :)
Malin sa…
Linda: Ja fast skaffar man inte barn så är man ju lika nöjd och gla för det liksom. Om man inte längtar, alltså, du vet går omkring och ba buuaaaaaarn, jag känner mig inte hel utan barn. Isåfall är det nog jobbigt...

Cecilia: Nå! Ja min upplevelse av det hela är ju över förväntan :)
Liv-Jenny sa…
He, he roligt! Sedan kommer man ur det är och blir ytterligare en ny person. Inte personen innan, inte baby-fluff personen utan nån tredje version. Mitt emellan kärlek och dagisförkylningar.