Nytt: Det är normalt att barn kräks.

Och så vill jag bara säga. Att när bäbin äntligen sover, efter att ha varit vaken i princip hela natten och dan med magont, så känns det bara helt sjukt att väcka henne nu för att mata exakt klockan fjorton, när hon äntligen kommit till ro. Oavsett vad någon sköterska skulle säga. Det är bara helt... Man that is macabre.


Kommentarer

Frida sa…
Mata henne då hon vill ha mat. Jag och A gjorde misstaget med G den andra dagen hemma. vi väckte honom mitt i natten och sen ville han inte somna om. Låt tösen sova, jag kan garantera att hon säger till när hon är hungrig ;) Och kräkningar är helt normalt. Var inte rädd att "mata för mycket" som det så fint heter. Överskottet kommer upp igen och det är inget som skadar henne =)
Malin sa…
Tack för råden Frida. Nu är sjukvårdspersonalen ju mkt upptagna av att hon ska gå upp i vikt, men jag känner verkligen att vi bör ta kommandot över föräldraskapet. Det vore ju så skönt så det är inte sant att slippa tvinga i ungen mat var tredje timme så hon kräks. Alla får acceptera att det är vi som känner vår unge bäst.
Emma sa…
Vi fick också tipset att väcka och mata pojkarna var 3:dje timme och dom va ju inte ens små (4885g +4360g). Det är sjukt va viktfixerade sköterskorna är nu för tiden.

Håller med Frida, låt hon sova. Vaknar hon är hon med stor sannolikhet hungrig.
Magmunnen är ju inte riktigt färdigutvecklad hos små bebisar. Vissa spyr mer, andra mindre.
Malin sa…
Ja, precis, de är slappa där inne... Löjligt egentligen att oroa sig för att en spädis kräks. Men man är väl lagom nojig över det här barnet. Vad roligt med lite råd.
Frida sa…
Ganska konstigt hur det skiljer sig med råden man får beroende på var man bor! Vi fick nästan skäll då G ätit 50 ml istället för 30-40 när han var två dagar gammal när vi for upp på BB för kollen. Dom ville ju också hålla koll på hans vikt eftersom han vägde 2900 på två-dagars kollen, men på BVC gav dom mig rådet att låta G bestämma när han vill ha mat och låta honom sova i fred, och det har funkat mer än okej för oss. Förstår dock att ni är lite mer oroliga än den "normala" småbarns föräldern =)