Det går upp och det går ner.

Jaha, barnet är förkylt. Det uppdagades natten till igår. Yttrar sig mest genom nästäppa. Jag blev alldeles för orolig, satte liksom igång self destruct sequence, spände på fallskärmen och katapultade ut mig själv redan vid första snörvlet.

Så här soligt har det varit under frukostar.
Det visade sig att min oro var långt, långt, långt, väldigt, obefogad. Redan igår morse märkte vi en förbättring.
Som N hade anat hela tiden.

Igår städade jag hela lägenheten. (Vi har börjat turas om.) Fixade recept på inhalationsmedicin och köpte näsdroppar. N köpte ostchips åt oss. När vi skulle beskriva dagen med två ord valde N "hem trevlig" och jag "ganska bra". 

Nu sover lillan. Inatt har hela familjen sovit dåligt, men mest av allt C. Det är hon som är kärnan i det hela. Hon har fått världens utslag i fejan, troligen på grund av förkylningen. Har legat och flaxat och kliat sig hela natten. Hon kom till ro i någon minut om man stoppade in nappen. N är också förkyld, han hade rethosta och gick till slut och la sig på soffan för att inte störa C.

Idag har jag klippt av naglarna på barnet, för att hindra kliandet lite. Smort in ett rött ansikte. Serverat flytande frukost. Hon har även fått dela en macka med mig (jag fick största biten). Och testa att dricka vatten från ett glas. Det var roligt, tyckte hon. 

Det blåser jättemycket idag. Igår var det prick en månad kvar av min mammaledighet.

Kommentarer

Frida sa…
Vid Grims första förkylning så låg både jag och Andre mest vaken med ena örat på helspänn. Man var så rädd att han skulle sluta andas eller nåt. Vi löste det hela med att luta upp överdelen av sängen. Två böcker under vardera sängben fixade biffen, det hjälpte honom att andas lite bättre. Så där ja, ett tips till nästa gång C är sjuk ;) Och vi är förkylda här med, hosta och snor till förbannelse, men vi får hoppas att det går över snart!
Malin sa…
Ja. Vi la henne i högläge. Man har ju haft stor anledning att oroa sig för förkylningar, eftersom sånt för Lillo kan innebära att hon hamnar på sjukhus. Men nu har hon klarat tre förkylningar helt okej, så jag börjar känna mig lite lugnare. Usch, vad tråkigt att ni är sjuka. Ni får krya på er.