Dygnet.

Men. Finns det ingen som kan skriva en kommentar? Du som läser det här, kan du inte skriva en liten kommentar här så jag i alla fall ser att det inte är något tekniskt fel i bloggen, eller nåt. Du kan skriva typ tjimmelitjang pruttibang, banansufflé eller vad som helst, det behöver inte vara sammanhängande

I alla fall. Familjens dygn är så kvällspiggt. Lillo somnar vid åtta-nio efter sitt kvällsmål. Jag och N är pigga på kvällen och jag har svårt att få mig själv i säng. Nu till detta: lillan låter så här mellan cirka klockan sjutton och läggdags: uuuäääuuuäääuuuuääää (inte på ett glatt sätt). Hon har slut på energi, men det är ett par mysiga, goa, avslappnande timmar kvar innan hon ska sova. (Ho ho, hi hi. Ironin!)

Jaha, igår ville jag testa en lösning, nämligen att lägga henne en timme tidigare. För att få ett stopp på det hela. Hon är ju ändå så jädra trött, ingen blir glad av det där humörläget. Och jag ville få lite mer tid ihop med N. När jag jobbar bör jag lägga mig klockan tio, så då blir det bara ungefär en timme ensam med honom under dygnet i vanliga fall. Ja. Det slutade med att Lillo tog en kort powernap och sen vaknade igen, pigg och glad som en liten mört. Jag försökte natta om henne, men när N kom in och hittade mig i sovrummet halv tio sov jag, medan bebin låg vaken på tvären i sängen.

Kommentarer

JennyB sa…
Yankee-doodle-dandy påskkärring zucchini tutilur!

...
Nä men iaf, det enda nattningstipset jag har kommer från min kompis Maria. Hon spelar musik o naturljud för sin dotter, som då somnar i ett huj oavsett vad klockan är. Tricket är att byta musik med några veckors mellanrum, annars tröttnar ungen. De har kört bl a vanliga vaggvisor, susande skog och walesisk manskör (!).
Malin sa…
Tack Jenny! En störtskön första mening. Och tack för tipset. Brukar köra med vaggvisor, det funkar okej, men man måste kunna ett par stycken. Walesisk manskör känns som nåt vi borde prova på.
Katta Kvack sa…
HELLU! Alltså, jag läser och läser men är SÄMST på att kommentera.
Malin sa…
Tack för insatsen Katta! Nu står jag mig ett tag till :)
Nyfikna Sara sa…
Jag läser också.. trillade in på din blogg och har fastnat för den. Dels för att jag har barn själv och känner igen mig men också för att du skriver på ett roligt sätt. :-)
Malin sa…
Hej Sara, vad kul att du läser och att du skrev en kommentar! :)
Hanna sa…
Men det här är ju första gången jag kunnat kommentera någonsin! Vill ofta säga något, gillar din blogg jättemycket och väldigt mycket mer faktiskt sen du blev mamma. Du var jätterolig förut också, men nu finns en slags värme som jag verkligen gillar.
Malin sa…
Hanna, gud vad gullig du är! Vad fint att du skrev nu :)
(Ps: Din blogg är den jag läser oftast tror jag.)
Kattis sa…
Woooooooooooooohoooo!
Malin sa…
Kattis!!! Party time! Excellent!