Vi tog en tripp.

Det var då värst så effektivt jag inte har skrivit om att vi har varit på familjesemester.
Från fredag till söndag, idag alltså, har vi bott på Pite havsbad med min syster och hennes familj. Jag hade inte förstått att det kunde vara dåligt väder i Pite havsbad, så jag hade packat
* badkläder
* strandkläder
och inget mer. Det var dock kallt och strandhänget uteblev. Men Pite har lyckligtvis inte bara havsbad, utan även äventyrsbad. Där plaskas det runt en del.

Nu en liten recension kring denna resa. Pite havsbad. Det är en jädra anläggning för familjer. Där finns och bör finnas följande. Massor av skrikande barn, hoppborgar i en helt klart överdriven mängd, lite aktiviteter för ungarna, pooler med rutchkana och så vidare.

Vad som även bör finnas är, i mitt tycke: barnstolar i restaurangerna, som fungerar, kanske något så lyxigt som en vattenkokare på rummet, så man kan göra gröt eller så, helst ej porr på teven (på ett ställe där jag inte kan tänka mig att en enda människa checkar in utan ungar). Man får gärna saluföra barngröt eller barnmat eller annat barnaktigt i hotellets butik. Om man är så omtänksam att man säljer badblöjor vid kassan till äventyrsbadet, och alltså inbjuder till att det kommer bebisar, så bör barnpoolen vara uppvärmd, och vuxenpoolen får gärna inte vara så pass kall att både barn och vuxna gråter när man mot bättre vetande försöker gå ner i den.
Kanske.
Betyg på anläggningen av mig och N: ** (två av fem stjärnor)


Jag är ändå nöjd. Behållningen av resan är förstås umgänget med min syster och barnen, som har roligt även utan vattenkokare. Lilla C har badat i jacuzzi och ångbastu. Och hon älskar att äta ute.

Här är jag på en pir i blågrått väder, klädd i leggings som jag köpte när vi tog en tur till stan.
Jag hoppade, men kom inte så högt upp ändå.

Kommentarer