Uppföljning på sjömansbiffen.

Nja. Jag hade ju hoppats att långkok av quornstrimlor skulle göra quornstrimlorna godare, inte grytan äckligare. Nu hade jag alltså använt quornbitar med en lite mörkare, nötköttig färg som troligen delade med sig av nån soja med bitter smak. Annars var det väl bra. Eller som N sa:
"Det var inte det godaste jag ätit, men det var helt okej."

Angående quorn. Färsen använder vi till alla recept som innehåller köttfärs. Quornfärs är vegetarianens bästa vän. Det är jättebra och lätt att få hur gott som helst. Men bitarna är klurigare, de måste vara i gott sällskap. Kanske av gräddsås.
Sen har vi då dessa aptitens fiender, filéerna. Guud. Finns det någon tråkigare produkt? En quornfilé är alltså en stor kaka av sammanpressat svampprotein med neutral smak. Jag vet inte vad för slags genial matlagningshjärna som krävs för att man ska få ihop någonting smakligt av den. Ja visst, man kan krydda, man kan lägga på ost, men nog kräver det sin hårding för att jobba sig igenom den där klumpen ändå.

Men jag ska inte vara den som är den, om någon hävdar att de har ett bra recept på quornfilé tar jag gärna emot och testar. Än är inte den sista kossan generad, som man brukar säga.

Kommentarer

JennyB sa…
Vi lagar kalkonfilé till jul sedan många år. När K:s systrar är med använder vi quornfilé som alternativ, tillagat med samma fyllning + sås. Det blir ju inte gourmetmat, men väl så gott.
JennyB sa…
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/j/julkalkon-med-cidersaas/
Malin sa…
Ha ha jaa he... förstås... FYLLA DEN med saker...
Genier.