Det var när jag berättade

om tandställningen som stämningen avgjorde att jag verkligen skulle till tandläkaren.
Det började med att högsta chefen pratade om tandhygienisten härom veckan. Jag drog igång. "Jaag har inte varit till tandläkaren på tretton år. Och jag har aldrig varit hos tandhygienisten." Folk: "Oj då, hum hum." Jag fortsatte. "Jag hade ju kvar en tandställning också på insidan av tänderna. Den skulle tas bort när jag var tjugotre. Men jag blev aldrig kallad till tandregleringen. När jag var tjugosju ramlade den av. Men jag har kvar limklumparna på insidan av tänderna." Folk: "Nämen vaf... Herregud!"

Därför fick jag äntligen motivation att boka en tid för undersökning. Med skammens hetta fick jag bekänna hur länge det var sen sist. Igår gick jag dit. Tandläkaren hette Calle och han dömde mig inte. Och han slipade ner limmet så att mina tänder är ovant släta. Röntgen visade att jag inte har några hål, men jag blev uppmanad att inte vänta tretton år med att komma tillbaka.

Det här känns mycket skönt!

Ps. Har fått tid hos tandhygienisten. Ds.

Kommentarer

He he, jag var inte heller på skitlänge, typ 10 år, men till slut tvingade jag mig för att jag fått synbart mycket tandsten. För varje år fick jag allt vildare fantasier om hur personal skulle samlas kring mig och utbrista "men herregud, har ni någonsin skådat någon som vanvårdat sina tänder så, varför har du inte kommit hiiit!!" ja fast det var inte så dramatiskt, det var otroligt nog inga hål men däremot var det som tortyr att slipa bort så mycket tandsten på en gång. Mer regelbundna besök är nog att rekommendera! Har du turen att varken få tandsten eller hål?
Floatpooper sa…
Time flies when u'r having gum.
Malin sa…
C: Jo, jag har tandsten, har fått en tid om en månad för att ta bort den. Men alltså, jag har ju inte ens fattat vad tandsten är!!! Jag har trott att det där mellan tänderna är nån pinig missfärgning pga hög ålder. Nu försöker jag att inte tänka på hur ont det där kommer att göra, ehöh.

FP: Hah!
Ok, jag kan lugna dig med att det inte gjorde speciellt ont, det var nog mer obehaget av att nån arbetar inne i ens käft med nåt som liknar en mindre sågklinga. Antar att det inte lugnade speciellt ;) anyways, du har säkert mindre tandsten än jag hade! Hon började på första besöket o sen ba, nu bokar vi in två till så ska vi nog få bukt med det här! Det var tre veckor av joy.
JennyB sa…
Att få tandsten är ju det normala fallet. Om man (i vuxen ålder) INTE har tandsten så är det ett tecken på att ngt är fel, typ att man har för liten salivproduktion el så. Och då ökar kariesrisken till nivå jättehög. Så man ska inte va ledsen för tandstenen, man ska bara se till att hålla den i schack.
Malin sa…
C: Ha ha! <3 Du är ju en hjälte.

JB: Tack för den infon, som gör allt mera lätt att bära!