Nämen allvarligt,

var har heliumet tagit vägen ur min ballong? Tänkte jag idag. Ballongen hade alltså blivit liten och låg och slappade på ett bord. TEORIER som jag klurade ut:

1. Det är fortfarande helium i ballongen, bara det att en del har pyst ut. Det återstående heliumet räcker inte för att lyfta ballongens gummiartade vikt.
2. Heliumet i ballongen har genom sammansmältning av det slag som äger rum inne i en döende stjärna förenat sig till ett tidigare okänt supertungt ämne.
3. Magi/satanister.

Jag satsade på teori 1. För att få bekräftat att ballongen innehöll helium utförde jag det enda experiment som jag kunde göra i hemmamiljö. Nämligen att öppna ballongen, andas in innehållet och höra efter om jag fick pipig röst. Det fick jag inte. Resultatet var alltså negativt. Men N tröstar med att även ett negativt resultat är ett resultat inom vetenskapen. Ett tråkigt resultat.

Kommentarer