Fredag!

Efter jobbet mötte jag mina föräldrar, man och barn, syster och syskonbarn på Waldorf för att käka fredagsmiddag. Om man ändå ska äta en fågel, varför inte äta en anka, tänkte jag. Det hade jag aldrig gjort förut. Och kommer inte att göra igen.
Lilla C "åt" potatis och köttbullar. Sen tittade hon och jag på fiskarna i akvariet. Troligtvis hade vi lokaliserat området som var fiskarnas toa.
"Mamma kooom! Fisken bajsar!" skrek systerdottern ett par gånger. Sen kom vi på att det var otrevligt att skrika så när folk åt mat. Och min syster var inte intresserad av att titta på en bajsande fisk.

Jag har även ätit en bakelse som var fri från nötter, ägg, mjölk och mjöl, men den fanns ändå.


Kommentarer

Anka... Jag mår fortfarande dåligt när jag tänker på det. Provade första gången i Bangkok, men fick ju magsjuka av den så det är allt jag minns. Har velat prova igen men kan inte ens tänka på att äta det trots 1,5 år sen Thailand! Vad var det du inte gillade med den?
Malin sa…
Jag åt anka med shitakesvamp som jag inte heller hade ätit förut, och allt hade liksom en jordig, murrig smak. Och lite segt? Det var inte min grej.

Mitt magsjukeminne hör till ris a la Malta, julen 2010, kan inte tänka på det heller än idag.