Gud vad lat jag måste vara 2.

Själv tycker jag det är svårt att hinna med en promenad om vardagskvällen. En halvtimmes promenad liksom. Känns som att det inte finns tid. Förstår inte vad det är. Jag kanske har ett större behov av tid som inte är inrutad jämfört med andra, eller? Vi har ju dragit ner på livet så mycket. Städar max en gång i veckan, och nu för tiden med den sköna förmånen att vi gör det varannan gång. Varannan vecka städar alltså jag och det tar cirka en timme. Vi stryker ingenting, vi renoverar inte någonting alls längre. Vi har bara ett barn. Ändå tycker jag att man inte har tid att raka benen oftare än 0,5 gånger i veckan. Tvättar kläder i tvättstugan i källaren gör jag en gång i veckan. Tycker att den där tvätten breder ut sig över tre dagar. Tvätta, hänga, torka ( tvättstugan saknar torkskåp), vika. N får diska för hand varje dag. Det kommer att bli min uppgift igen när jag ska vara ledig med Lillo om några månader. Kära nån. Om det är något jag längtar, drömmer och fantiserar om när jag tänker på HUS så är det apparater, hjälpmedel. Tvättstugor stora som hav med alla önskvärda maskiner. Kök med diskmaskin och en diskho som är fullstor. Och så ska vi ha en säng som är 180 centimeter bred.

Kommentarer

Nä lathet är det knappast, det är det förbaskade samhället! Nu när jag börjat jobba har livet blivit mycket gråare. Ändå har jag skurit ner på städ o tvätt till 1-2 ggr i månaden, saknar både barn och husdjur. Jag hoppas på att en dag kunna jobba så jag kan planera min tid mer fritt + kanske ha städhjälp, ja det är målet. Men man får välan kämpa på lite till!
Frida sa…
När vi flyttade så nergraderade vi oss i fråga om sängen, från 180 till 160 (det funkar ändå ;)) men... vi fick oss en diskmaskin! Kan inte gjuta nog med poetiska ord om denna fantastiska uppfinning, för att ha en när man har barn är banne mig det bästa som finns XD Att hinna med allt annat, städning, tvätt etc, tja det är ju en fråga om prioteringar. Här dammsugs det två till tre ggr i veckan, storstädas på helger och tvättas en gång i veckan. Att det blir så mycket städat är pga av att Hector drar in så mycket skit, och att jag (miljöskadad av mitt jobb som jag är) helt enkelt inte står ut om det ser lite dammigt ut. Jag MÅSTE städa... börjar fundera om det kanske har utvecklats till nån form av tvångsyndrom... :P
Malin sa…
Ja okej. Men jag undrar vad det är som jag skulle kunna prioritera bort som jag inte förstår att jag har möjlighet till? Andra hinner ju, som du.

Jag tror jag skulle få pria bort att leka med C mellan kl. 18 och 19 som är den timme då vi inte håller på med middag eller barnstök+nattning. Då finns ett fönster för att hinna städa.

Stryka sängkläder och raka benen är ju tysta aktivitet som man kan göra när hon har somnat, istället för att t.ex. se på TV.

Men alltså, kul!
Malin sa…
Cilla: Jag minns att jag tänkte samma sak när jag började jobba. Det här med att tiden är ofri. Det är väl därför man blir så mån om de timmar man har på kvällen. Du har väl restid till och från jobbet också, det har inte jag.
designofluna sa…
Det som är problemet med större utrymme är att man har mer yta att sprida ut allt på....
Malin sa…
Ja, men man slipper väl täcka för datorskärmen med staplar av vikt tvätt i alla fall.
Frida sa…
Grim tycker att det är jättekul när han får vara med och städa. Eller ja... vara i vägen kanske är mer sanningsenligt, men han älskar när vi tar fram dammsugaren eller moppskaftet. Pröva det med C nån gång, är hon inte rädd för dammsugaren så kör på, gör henne delaktig med. Och är det bara köket som blir städat eller nåt annat, ja men då är du ju en del kortare för när du "vill" städa igen :)
Ja det är ofriheten som gör dagarna mindre effektiva, men det är nog en högst personlig upplevelse. Vissa mår bäst av att jobba på fasta tider. Jag tror att andra får mer energi och blir effektivare om de tex kan välja att gå o roa sig eller jobba med något annat emellanåt på dagarna. Jag hoppas att kunna ha tillvaron mer flexibel i framtiden, kanske 9-5 jobb bara vissa dagar i veckan. Sen vill jag kunna pyssla med något kreativt eget arbete o kanske ha en gård där man kan gå o pyssla med djur och trädgården. Dröm! :)
Malin sa…
Frida: C är helg GALEN i dammsugaren. Och städa-tillsammans-metoden får vi testa ikväll, för nu hann inte det där bli gjort under helgen.

Cilla: Låter som en jätteskön dröm, jag har verkligen liknande tankar om framtiden. <3 Det kommer bli fint, det där.