Nöjd med det lilla i ett hem med lite skit i hörnen.

Stod i badrummet i morse och mysvickade på tårna i den lummiga badrumsmattan medan jag körde runt en handduk i håret för att torka det. Tänkte för mig själv "åh så lyxigt". Alltså, med värmen under fötterna och den torra mattan. Sen insåg jag vad jag just tänkt, och blev medveten om badrumsgolvet med sina spår av kattsand, som man ibland får plocka ut ur barnets glada mun och klädkammaren med tvättberget som sväller som USA:s stadsskuld. Och jag bara, neej, ingen annan har det så här, det är bara vi som inte kommer ikapp. Skulle en redig människa tycka det är "lyxigt" att stå och torka håret på den här ordinära badrumsmattan? Och så skämdes jag över min insats i livet och kutade iväg med slängande handleder.

Kommentarer

designofluna sa…
Tro mig, det är INTE bara ni som har det så. Jag har tänkt samma tanke - att det bara är jag som har det så. Att alla andra hinner och har det som i inredningstidningarna medan jag sitter här bland dammråttor och oputsade fösnter. Men det finns nog några till av oss där ute, som känner likadant!
Ni är välkommen att komma till butiken när ni vill, ring eller maila så gör vi upp om när det ka passa.
lmd83 sa…
Nej, det ÄR lyx med fluffig varm badrumsmatta, (så länge man inte har kattsand under trampdynan). Lyxet sitter till stor del i att kunna uppskatta det!

Och gällande "hinna ikapp" så kan man välja att Leva Livet Levande, eller att städa och hålla ordning.
I den balanserade versionen ingår lite kattsand som snacks för småttingar ;)
Malin sa…
Luna: När jag inte vet om jag ska gråta eller skratta över stök och tvätt så ska jag komma ihåg att det finns fler som oss! Vad bra, vi hör av oss sen då.

L: Ja... visst är det lyxigt. Lyxen att slippa blöta fötter. Leva Livet Levande, det ska jag tänka på.
Hanna sa…
Avgudar denna blogg. Slängande handleder, så bra mental illustration.
Frida sa…
Storstädade mitt äckliga badrum idag, som var begravt under ett fem månader gammalt lager av damm, och jag skrubbade även duschväggarna, som hade en lätt röd ton (det är bakterier, blä) så nä, ni är definitivt inte dom enda! XD Och jag HAR inte ens en matta i badrummet, så ni är nog lyxigare än mig i det fallet ;)
Malin sa…
Hanna: Nå! Tack :)

Frida: Kunde inte tänka mig att du har ett stökigt badrum??!! Jag trodde du rengjorde det varje kväll. Detta ändrar min världssyn.

Jag vågar inte tänka på våra badrumsväggar.

Då vet vi vad ni ska få i julklapp ;)
Frida sa…
Haha nä, när man arbetar med att skrubba ANDRAS toaletter dagarna i ända (både privata och offentliga) så tappar man liksom suget att rengöra sin egen när man kommer hem efter arbetsdagen. Men trots min brors pikar om att jag inte gör annat än att städa så är anledningen till min lilla dammsugar mani enkel: Min önskan att kunna gå barfota utan att en halv sandlåda och hundpäls som skulle räcka till att tillverka en tröja, fastnar under fötterna XD