Det är tyst på facebook

och jag hoppas att det fortsätter att vara det. Bland de som visat sina sympatier med Sverigedemokraterna den senaste tiden, alltså. Jag hoppas att den ljuva tystnaden fortsätter länge.

Kommentarer

Tyvärr verkar det som att SDare har samlat upp sig redan och insett att världen inte gick under. Tyvärr är de som röstar på SD beredda att acceptera järnrör, för de är tydligen så pass missnöjda. Det dök upp lite manipulativa försök från SDfolk på facebook att återta främlingsfientlighetens alltmer normaliserade tillstånd. En gubbe hade skrivit typ så här på aftonbladets vägg: nu slutar jag läsa er. Ni kan rapportera högst upp när det handlar om SD, men när en gammal tant blir nedslagen av invandrargäng (ingen vet vilka männen är egentligen) hamnar det längst ner.
Detta gillades så klart av många och även folk i min
vänlista. Tyvärr var jag tvungen att läsa kommentarerna och man blir som vanligt matt. En salig röra av vettiga kommentarer och "patrasket ska ut ur landet". Man bara, jaha, en idiot kvarstår en idiot...
Malin sa…
Jo, jag läste en krönika om det nånstans, att den ursprungliga väljargruppen tycker att beteendet i videofilmerna är ok. Jag har också läst lite såna där kommentarer, under roliga youtubefilmen till exempel. En del SD-anhängare jämför beteendet med att fuska med deklarationen, "men det fick tydligen andra politiker göra utan att det blev samma ståhej". Det säger ju något.

Men SD:s försök att få bredare stöd, framstå mjukare och attrahera fler nya väljare är väl det som kan ha hejdats av avslöjandena.
Ja precis, så borde det ju absolut vara, sedan vet ju intelligenta människor att främlingsfientlighet bara förvärrar problemen och att missnöjet borde riktas mot toppskiktet istället, som skor sig på massan. Men jag är lite tveksam till om det egentligen är så många som resonerar så, vissa har djupt rotade ideal som styr hur de röstar medan det kan svänga extremt för den stora massan. Ekonomisk kris påverkar, då kastar många miljötänk och etiskt tänkande överbord. De flesta är inte speciellt intelligenta heller, normalkurvan är väl typ runt 100 i IQ och därunder. Jag tror dock inte i ett land som Sverige att det går så långt, men bara en tanke...
Malin sa…
Visst är det ju sant, de som har försatt oss i den här ekonomiska krisen är ju ekonomerna, de rika, bankfolket, inte några invandrare som tagit nåns jobb/inte tagit nåns jobb (folk blir ju lika arga oavsett vilket).

Hi hi, jag skrattade när jag läste det där om IQ:n. Ja, flertalet är så ointelligenta att de röstar på SD! Ho ha ha.