Helgen.

På lördagen tvättade jag kläder och N sportade på förmiddagen. Sen gick hela familjen och fikade på museet. C har framfört önskemål om att få börja äta själv, så hon fick på eget bevåg inmundiga en skivad banan.

In the prevning kom Ns näst minsta och näst sladdigaste lillebror och hälsade på.Vi åt en fisk som jag måste visa bilder på sen. (Jag håller på att dokumentera alla Ns snygga middagar för att göra ett MASSIVT EPOS av dem vid tillfälle. Aktuell fisk var inte bara snygg utan även ful, lika med spännande.)

På kvällen tyckte lillebrodern att vi skulle se filmen The pianist. Jag var motsträvig, eftersom jag visste hur det skulle vara. Och så var det också. Första halvan av filmen: Gråt, gråt, gråt, konstant gråt. Obs, inom mig, för att inte göra bort mig. Under andra halvan hade redan alla barn, gamla och gravida gått åt, så då gick det lättare.

Men alltså, den där filmen är ju helt fruktansvärd och fantastiskt bra. Jag har aldrig sett en så stark andra världskrigsskildring, inte Shindlers list eller någonting. Inte konstigt att den vann guldpalmen. Men den är ju ingenting som man vill sitta och mysmoffa chips till direkt.

Nu ska jag gå och dricka kaffe med mina arbetskamrater.

Kommentarer

designofluna sa…
Ja, den filmen är fruktansvärt bra. Det är lite intressant, min sambo känner en vars pappa spelade tillsammans med Wladyslaw Szpilman på riktigt!
Malin sa…
Wow! Kära nån.
Man bara ta slut då, krig! Hela filmen. I slutet, när de fick tillbaka sin värdighet, folk hade på sig kostym igen, han satt och spelade piano igen... Ja, kära nån.
Hehe angående det första stycket så kunde jag inte låta bli att föreställa mig C i en perfekt söndagsdress tydligt artikulera "mor och far, vad tror ni om att jag börjar äta själv nu?" :)
Förresten började jag tänka på en annan film ang the pianist (hemsk men bra), men jag kommer inte på vad den heter och kan inte namnet på nån skådis! Den var i a f också bra på ett hemskt sätt och handlade om en flicka som såg sin familj dödas av nazisterna och när hon blev vuxen öppnade hon en biograf och kom i kontakt med nazisterna inkl Hitler. Berättar inget mer om handlingen, men nån som vet vad den heter??
Malin sa…
Ha ha! Precis så var det, samt att hon pressade fingertopparna mot varann på ett intellektuellt sätt.
Den filmen - är inte det inglourious bastards? Den är också bra!