Ansvar.

Tycker det kan bli ordet för 2013. Inatt låg jag vaken och tänkte på klimatförändringarna och på hur ingen vill ta ansvar för dem. Inte du, inte vår regering och inte presidenterna i länderna som släpper ut allra mest växthusgaser. För ingen tycker att det är deras grej att fixa det där. Ingen anser att de kan göra något, alla känner sig bundna av läget och tycker ärligt talat att det verkar väldigt bökigt att ändra nåt.

Och på väg hem från jobbet fnissade jag, för jag anser att jag är en person som tar ansvar. Jag och N har ändrat allt i vårt liv för att bidra så lite som möjligt till problemen. Jag vill lära C att det är viktigt att leva ett liv där man kan vara stolt över sig själv.

Har du just nu en obetvinglig drift att börja ifrågasätta mig, sätta dit mig för allt jag säkert gör som jag skulle kunna dra ner på ännu mer? Där sitter jag och surfar på en smartphone va, rena skenheliga energiboven? Ja, såna lustar kanske du får, för en sak är säker, och det är att om någon påstår att den tar ansvar, då ska den banne mig ta ansvar för allt.