Försäkringar

är en grej jag inte har koll på. Barnförsäkring - har vi ingen. Jag bara "alltså, vad är den där barnförsäkringen till för egentligen?". Svaret är: Om barnet blir långvarigt sjukt, eller dör. Då får jag pengar. GAH! Tycker det där var ett mycket hemskt, hemskt, cyniskt... hemskt.

Helt enkelt.

Sen har vi hört att det är svårt att få för tidigt födda barn försäkrade, så det kanske blir svårt ändå.

Någon försäkring för mig själv har jag inte heller. När mitt kejsarsnittärr blev fult funderade jag på om man inte kunde få ersättning för vanprydande ärr. Jag hade hört att folk fått sånt, nämligen. N ba "men med vilken försäkring då?". Jag: "Ööööh.... försäkring. Är inte det nåt man bara... har?"

Nehej, tydligen inte. Tydligen måste man teckna någon form av försäkring (olycksfall? sjuk?) i förväg och efteråt gå och skaffa ett vanprydande ärr.

Äh, jag fattar väl att operationsärr inte ger någon ersättning, oavsett hur fult det blev.

Varsågod för att jag avslöjar mig själv som en nolla på det här området!!!