Försäkringar

är en grej jag inte har koll på. Barnförsäkring - har vi ingen. Jag bara "alltså, vad är den där barnförsäkringen till för egentligen?". Svaret är: Om barnet blir långvarigt sjukt, eller dör. Då får jag pengar. GAH! Tycker det där var ett mycket hemskt, hemskt, cyniskt... hemskt.

Helt enkelt.

Sen har vi hört att det är svårt att få för tidigt födda barn försäkrade, så det kanske blir svårt ändå.

Någon försäkring för mig själv har jag inte heller. När mitt kejsarsnittärr blev fult funderade jag på om man inte kunde få ersättning för vanprydande ärr. Jag hade hört att folk fått sånt, nämligen. N ba "men med vilken försäkring då?". Jag: "Ööööh.... försäkring. Är inte det nåt man bara... har?"

Nehej, tydligen inte. Tydligen måste man teckna någon form av försäkring (olycksfall? sjuk?) i förväg och efteråt gå och skaffa ett vanprydande ärr.

Äh, jag fattar väl att operationsärr inte ger någon ersättning, oavsett hur fult det blev.

Varsågod för att jag avslöjar mig själv som en nolla på det här området!!!

Kommentarer

Hanna sa…
Det handlar väl mest om vad barnet ska leva på om hen blir individualiserad samt vårdkostnadsersättningen om barnet skadas och man själv behöver gå ned i arbetstid eller sluta jobba. Men försäkringsbolagen är ju läskiga och för tidigt födda riskerar att få nej så jag förstår dig!
Malin sa…
Jag visste att jag kunde få ett vettigt svar från någon! Klart att vi ska vara ansvarsfulla och skaffa en försäkring. Har kollat upp nu, bolaget vi har våra försäkringar i har en barnförsäkring för för tidigt födda där de inte betalar ut någon ersättning för de första sex månaderna, oavsett vad som händer oss, som ett skydd för försäkringsbolaget. Sen blir det en riktig försäkring. Eller? Ja ja. Det är väl bäst att vara noga och ringa och höra sig för så allt blir rätt från början osv osv.
Frida sa…
Trygg Hansas Trygga barn försäkring är riktigt bra, med riktigt schyssta förmåner och skydd och så räcker den tills G är 30 år gammal. Vid det laget bör han nog vara klok nog att bestämma om han sen vill fortsätta att vara försäkrad. Premien är inte så pjåkig den heller, vi betalar 2200 kr per år :)
Alltså jäkligt dålig stil att de gör skillnad på för tidigt födda! Med hänsyn till att så få föds tidigt tycker jag det är förkastligt av bolagen att göra så, det är ju ändå barn. Prova ring runt lite och hör om det verkligen är så på alla bolag.
Malin sa…
Frida: Vad kul att ni har hittat en bra försäkring! Trygg Hansa har också sämre villkor för barn som har fötts för tidigt så vi kan inte ta del av den. Men skönt för er.

Cilla: Ja, i och för sig. Men bolagen är ju ofta så snåla de kan i såna frågor. Ska försöka få tid/lust att ringa runt.

Testa hör med folksam, som jag tolkade det gör de inte skillnad på för tidigt födda men det står lite luddigt. De försäkrar alla barn i a f, kanske värt o höra villkoren.
Malin sa…
Jag ska ringa dem!