Ha!

Kan bara tänka mig hur alla tuffa feministaz sitter och rullar med ögonen och gör kräkljud över mitt senaste inlägg. Tänka på att köpa klappar till mannens släkt liksom...

Ja ja! Visst, var såna. Vissa lever i verkligheten och är inte rädd för att ta upp sina pinsamma sidor. För det är ju pinsamt att vara en del av något slags könsrollspel, vilket är konstigt, för om man bara låtsas som ingenting så blir det ju aldrig nån förändring. Det blir bara skilsmässor, eller åtminstone lunchstress.

Så här, att köpa present är att visa att man bryr sig om, och det är svårt att lära sig att inte bry sig om... som KVINNAH.

Fler lunchfaka ur genusperspektiv:

En stor stressfaktor för kvinnor, enligt någon undersökning jag läste, var att göra ärenden under lunchen, bland annat köpa presenter. Alltså, det låter sjukt, men är det tillräckligt många födslar, dop, födelsedagar och julaftnar så förstår jag det tidvis. Männen stressar upp sig mer över renoveringar i hemmet.

Män äter mer köpelunch än kvinnor under arbetsveckan. Tjugosex procent av männen brukar luncha på restaurang utanför arbetsplatsens lokaler jämfört med endast sex procent bland kvinnorna, som äter matlåda istället. SIFO som genomfört undersökningen hade ingen förklaring, utan spekulerade i att kvinnor är mer hälsomedvetna. Men jag tänker att det är för att de i genomsnitt inte har lika mycket pengar? Och så måste de spara tiden för att köpa presenter.

Ps. Så här står det i Östgötatidningen: "Kvinnor slarvar med lunchrasten." Vadå. Är det slarvigt att inte gå ut och äta på restaurang, eller? Ds.