Jag lever istället för att blogga

nu för tiden. Det saknas tillfällen och lite inspiration och har jag ett mystiskt motstånd mot att lämna ut mig själv just nu. Helst vill jag skriva massor av minnen av roligheter som C har för sig, för det är sånt jag kommer vilja minnas. Men jag blir hämmad av att skriva i det här forumet, där hon blir ofrivilligt exponerad och sökbar på google redan från födseln.

Vissa föräldrar ser inget problem i att skriva om sina små barn, publicera fotografier och använda fullständiga namn. De skulle nog inte ha haft något emot att det fanns en stor databas av information om dem själva från födelseåret och fram ett klick bort.

Juridiskt så kallar man inte till exempel en enstaka offentlig uppgift, som att Linda Larsson sökte bygglov där och där, för kränkande. Men när en stor samling av såna uppgifter lätt går att söka upp om en individ betraktas det som integritetskränkande ändå, även om uppgifterna i sig inte är känsliga.
Så tänker jag kring mitt bloggande om C. Vissa föräldrar som är vaksamma för att exponera barnen på Internet är det för att de tänker på allvarliga hot, som att en galning skulle kunna börja förfölja dem, att de går att söka upp av farliga personer. Men så har jag aldrig tänkt, jag tycker det stora och riktiga problemet är barnens integritet. Jag vill helst att C ska ha så stor kontroll som möjligt över informationen om henne själv som finns på webben.