Om 2012.

Ett förvånansvärt bra beslut
Att jag slutade använda såkallad vanlig behå.

Hur var din klädsel?
Halva året plysch, andra halvan gubb.

Den största förändringen
Att vara förälder till ett spädbarn är som ett träningsläger. Jämfört med innan blev jag mera stresstålig, praktisk och beredd på att livet är arbete under vissa perioder. Och Cs utveckling under tvåtusen häftig tolv har varit extrem och fantastisk. I januari var hon en försvarslös typ som knappt räknades som ett sällskap och inte kunde äta själv. Nu är hon en humoristisk ettåring som springer omkring med busglimten i ögat. (Och inte för att vara taskig, men när jag ser henne äta päron förstår jag att vi är släkt med aporna. Fan, kärnhuset och allt försvinner ju.)

Hur var maten då?
Min korade favoriträtt är Ns kyckling med lime och koriander samt honungsglaserad potatis som han uppfann i år. Mat med barn gör också att vi får in oväntade rätter i chez Fjollski-Bratt. Som fiskbullar, till exempel.

Vad tänkte du på när du inte kunde sova?
Klimatförändringarna, försäkringskassan och saker jag inte trodde att jag upprört mig över på jobbet. Och att jag inte har fått Android 4 än.

Vad var det bästa då?
Att livet verkligen är lyckligt. Att mitt äktenskap består av två kära och att C mår bra och är stark och så fin.

Köpte du nåt hus, då?
Jo, just det. Hurra!

Något annat?
Jag har fått inse att förvärvsarbete också är att leva, men det riktigt goda livet är att vara lediga tillsammans.

Kommentarer

Henrik Fakir sa…
En bra lista, med mycket kloka ord. Till en början var med lite hjärtat i halsgropen som jag läste om Cs utveckling, som nu mer har gått över till ren glädje av alla hennes vardagliga bestyr.
Självklart äter man allt utom skaftet på ett päron. De flesta äpple går ner på samma sätt.

Hoppas du får en under föräldraledighet på nya årets början.

Många kramar Henrik
Malin sa…
Tack fina du! Gott nytt år och hoppas aftonen blir toppen för dig! Vad kul att höra att du äter päron på samma sätt som C, wow. Kramar!
Honungsglaserade potatis låter spännande, det måste jag prova!
God fortsättning på nya året!
Malin sa…
Ja, det både ser gott ut och smakar bra! Detsamma, god fortsättning!