Vad har vi haft för oss sen sist?

Ja, hördu, C har en fas då hon inte sover bra av någon anledning. Så jag och N har fått umgås med varandra på kvällen enbart med hjälp av ihärdighet. Vi får ge upp vid tio, elvatiden och lägga oss med barnet. Det får väl vägas upp av att ungen är underbar, DÅ! Suck!

Några på jobbet har sagt att jag ska njuta nu, eftersom när barnen växer "blir det bara jobbigare". Skrek då, nej, det är ju tvärt emot vad vi intalar oss hela tiden.
Jag undrar om inte folk glömmer bort. Inget kan till exempel mäta sig i jobbighet med spädbarnstiden, och nog måste väl exempelvis en sjuåring ha börjat sova hela nätter? Sen förstår jag att det är jobbigt när sjuttonåringen är ute och kraschar bilen.

Kommentarer

Frida sa…
Jo barnen sover hela nätter när dom blir äldre MEN... vaknar dom små liven så är det inte direkt att somna om på 5 min direkt... Vi har haft Grim hos oss i sängen en vecka i sträck för han vaknar vid elva, tolv och då är det bara för att att ta honom till sängen där han somnar så sött sen ;)
Malin sa…
Grim är ju fortfarande liten ändå. Samma sak med C. Förr kunde man vagga henne till sömns om hon vaknade, inte nu. Nån av oss måste ligga bredvid. Äh, jag ska väl inte klaga, finns värre grejer.
Frida sa…
Grim är väl mer som att han får panik om vi inte är i närheten... han har nån form av separationsångest just nu som gör att han inte ens kan somna om på natten om han vaknar om han inte ligger med oss :P Tydligen så är detta rätt vanligt i 2-års ålders, enligt 1177 :)
Malin sa…
Alla dessa faser som barnen måste ta sig igenom!
Kattis sa…
Jag tror ändå att det är BETYDLIGT lättare att ha en 7-åring än ett spädbarn. Baserat på en empirisk undersökning.
Malin sa…
Äntligen vetenskapliga bevis!