Tudors.

Jag vet att den är gammal, men jag har inte sett den och det är serien jag tittar på själv just nu. Jonathan Rhys Meyers är jätterolig som kung Henry. Han är modellsnygg som nån slags roligt stilgrepp, bra på sport och sånt, hemskt macho och barnsligt fåfäng.
"Tror du kungen av Frankrike har större vaader än mig?"
"Kära ers höghet, ingen har vader som ni."

Förresten, hur kommer det sig att just kungligheter får ett försvenskat namn när man pratar om dem? Ba, hon heter Mary, okej, då får vi kalla henne Maria. Och Henry blev Henrik. Jag är inte säker, men jag tror vi har slutat med det där när det gäller kungar, men fortsatt vad gäller påvar.

Kommentarer

Henrik Fakir sa…
Tyvärr har vi slutat med det för påvar oxå. Nuvarande påven kallar vi ju efter hans latinska namn, Benedictus, och inte den korrekta svenska varianten. Den svenska varianten är mycket roligare, eftersom den är Bengt. Så den nuvarande påven ska egentligen heta Bengt den 16e.
Malin sa…
Ahaha! Åh, priceless. Tack för det, Henrik.