Har varit

med C på sjukhuset och fått vaccin mot influensa. Är helt nöjd med hur vi har klarat dagen. Vi skulle vara där halv nio, vilket jag sa till mig själv inte var en okristlig tid. Klockan ringde kvart i sju bredvid mig, som låg på en madrass nedanför Cs säng i hennes egna rum. (Första natten hon sov där och enbart jag har vaknat under den och hållit på kolla, klämma och känna på C. Hon har sovit som en sten.)
På en kvart gjorde jag iordning mig själv och packade skötväskan, sen väckte jag C, klädde henne och vi gick till bussen.

Mellan Hertsön och Sunderbyn tar det vanligtvis fyrtio minuter, men med alla skolungdomar tog det över femtio. Alltså. Kids som bor i Sunderbyn tar bussen och åker några hållplatser till högstadiet i Sunderbyn. Så gjorde vi inte på min tid.

Framme på sjukhuset var receptionen tom och halv nio kom och gick. Jag drabbades åter igen av ilska över sjukhusets organisation och började skriva på mitt tröttsamt långa brev i huvudet. Såg en skylt där det stod, det är viktigt för oss att du är nöjd. Skrev upp webbadressen som stod under. Haffade så småningom en sköterska som hjälpte mig att höra efter var personalen var. De var "där borta" och "höll på".

Själva vaccinationen gick bra, tårarna rann en kort stund, C fick ett klistermärke och sen gick vi och drack kaffe och åt yoghurt i kaféet. Nu sitter vi på bussen hem.