Hur det går med boken.


Jag har beställt ISBN-nummer till mina planerade två böcker om Plåstra. Två böcker - det verkar vara den perfekta lösningen. De får komma ut ungefär samtidigt, eller åtminstone ganska tätt. Ingen idé att dra ut på det.

Varje dag pillar jag lite på bokprojektet. Det är många saker av olika typ som behöver fixas. Och det är intressant att lära sig alla delar om hur man ger ut bok. Till exempel ska min firma registreras om så att den är just ett förlag, utöver att vara en illustrationsfirma. Och så ska jag bestämma vilket format som boken ska ha i millimeter. Och så behöver jag få in offerter från tryckerier på vad det kostar att trycka böckerna, jag har fått in ett par stycken redan.

Omslagen ska också tecknas. Jag vet att jag vill att de ska vara detaljerade, i övrigt har inget med dem tagit form.