Jag vill skriva

om det här med sjukhuset fastän jag vet att varje enskild läkare och sköterska som hade hand om oss ville oss väl. Det var systemet som inte fungerade.

En konsekvens av att vi hade fått två patientansvariga sköterskor, men att de inte fick vara med oss, var att alla de andra sköterskorna som tog hand om oss såg oss som någon annans ansvar.

Efter ett par veckor, när ingen hade bytt lakan i vår säng och jag hade förstått att städpersonalen inte skulle göra det, frågade jag en sköterska om det fanns nåt ställe där jag kunde hämta rena sängkläder och bädda rent själv. Hon tittade på mig.
"Har ingen berättat det för er? Sånt där tror vi att ni har fått veta, när ni har varit här så länge."
Hon visade mig ett skåp i korridoren där det fanns sänglinne till både vår och Cs säng och små kläder till C.

Alla läkarna som hade kontakt med oss, som frågade oss om vad de andra läkarna höll på med - ingen av dem var Cs läkare. Du vet, den läkaren som såg henne som sitt ansvar. Det var det som var problemet.