På BB i Sunderbyn, dagen efter att C hade fötts.

Jag hade gjort kejsarsnitt och var tvungen att genomgå olika prov för att få åka till Umeå. Till exempel ställa mig upp, testa att gå lite och att kissa. Med jämna mellanrum kom en sköterska in och fördröjde vår avfärd genom något mer test.
"Tror du att du orkar duscha?"
Jag hade inte förstått hur lång tid det skulle ta med allt sånt där.
Eftersom jag hade vaknat med värkar morgonen innan hade jag inte ätit något på ett och ett halvt dygn. Jag började bli väldigt hungrig. N hade varit borta och fixat med något, packat kläder att ta med till Umeå. När han kom in i rummet bad jag honom att fråga personalen om jag kunde få lite fika.
Han kom snart in med smörgåsar och saft åt mig.
"De sa att de tyckte det var konstigt att du inte hade fått nån mat."