Har haft en underbar helg, ska nu skriva om att den tar slut.

Imorgon ska jag och N in i livspusslet. Vi har haft barn på skoj hittills, larvat omkring hemma på ryamattan och alltid haft en person med mjukisbyxor i hushållet. Men nu ska dottern skötas av det allmänna. Detta eftersom vi måste Delta I Samhället.

När vi har tittat närmare på situationen inser vi att det finns nåt systemfel. Praktiskt så blir livet egentligen lite vansinnigt med barn på dagis. Det är ju nåt som inte stämmer i det hela, när vi förväntas och uppmanas att låta C spendera så få timmar som möjligt på föris, men samtidigt jobbar fyrtio timmar per vecka och spenderar nio effektiva timmar på kontoret per dag.

Eftersom jag får sluta som tidigast klockan sexton, men N får lägga sina timmar hur som helst, kommer jag att lämna C strax innan åtta på morgonen och N hämta henne när han har slutat klockan halv fyra. Jag kommer att komma hem lagom till att N och C sitter och ser på Bolibompa en timme innan C ska lägga sig.

Vi har diskuterat deltidsfrågan och bestämt oss för att vara öppna med att testa heltid. Men jag blir förbannad, eftersom det verkar förväntas att en i familjen ska gå ner på deltid för att livet ska funka. Och att den då ska vara jag. Jag har fått frågan från olika håll om deltid, från jobbet, dagis och vänner, men N har inte fått den alls.

Fanken, hellre sex timmars arbetsdag för alla då, än att en i familjen ska få sin karriär och pension rumphuggen för att få livskvalitet.