Våren kommer.

Vad jag har haft för mig den här veckan under timmarna då C har varit på dagis är förstås att jobba med Plåstraboken, som jag skickade i onsdags. Igår städade jag hela huset, det tog två och en halv timme och ändå hade jag glömt saker efteråt. Gun alltså. Sen duschade jag och åt lunch och hämtade C.

Idag är jag ledig. Jag har hittills under ceremoniella former skapat en kopp kaffe och en macka med makrillfiléer i tomatsås, som jag intagit medan jag såg på ett avsnitt av Arrested development. Sen har jag vandrat omkring här och tittat på ljuset och petat i saker. Jag får bilder inom mig av ytliga nöjen, till exempel en snygg skjorta från tradera. Och så tänker jag på Sofia Coppolas underbara förmåga att skildra njutning, i Marie Antoinette och Hennes och Mauritz-reklamer, där det bara är varma bad med kläderna på, praliner, fest, spel, vin, soluppgångar, snygga skor och frisyrer och njut njut njutnjutnjutnjut utan några baksidor, ingen blir bakis eller olycklig och ingen har dåligt samvete för att de sover till klockan elva på en onsdagmorgon. De bara vaknar och ler och sträcker på sig i solen och så vidare.

Jag får den känslan idag, nu när solen lyser in genom fönstret och träffar en lat och nöjd katt. Och jag har ingenting speciellt för mig. Nu tar jag semester, nu surfar jag in på tradera.