Helgen.

Familjen Fjollski-Bratt har jobbat sig igenom helgen. På lördagen var jag sur över att det var så smutsigt hemma och vi måste städa. Ja. Det var en sån där för kåt för att sova, för lat för att onna-situation då man bara lider. Dessutom tyckte jag att det tar för lång tid att städa ett hus och vi har redan så mycket att göra, så jag var emot i allmänhet. Emot livets realiteter, liksom. Sen städade vi. Det blev jätterent och jag blev nöjd. 

N önskade att se på hockey så vid 16-tiden åkte vi till mina föräldrar och där blev vi bjudna på pizza (jag inser nu att det börjar bli dags att bjuda igen nån gång).

På söndagen fick jag sovmorgon och så gjorde N frukost och vi läste tidningen. C satt och åt en buffé av gurkstavar, plommonklyftor och ost som N gjort i ordning åt henne. Vi pratade om saker och drack kaffe och planerade för framtiden. Det var precis vad jag behövde. 

Sen satte N upp nya fönsterbänkar i alla rum som vi hade vitlaserat med hela den måleriskicklighet som kännetecknar vår familj. (Ironiskt nog ingen.) C var på ett fantastiskt glatt humör och sprang omkring och babblade för sig själv.

Jag och C gick ut på gården och invigde hennes galonisar. Hon kastade sig i en vattenpöl och var gullig som fasen. N lagade min favoritmat, som är kyckling med koriander och lime.

På kvällen började jag färglägga mina nya serier och hann nästan klart. Jag la mig vid tolv.
Svedjeholm out.