Ja, jag vet ju inte hur ni i övriga Sverige har haft det med VÄDRET,

kanske inte så kul, ni heller. Här i Luleå har det varit grått, fuktigt och kallt hela våren. Jag har frusit utan långkalsonger och burit fleecetröja under jackan. Naturen har inte orkat någonting, inga knoppar har brustit, människorna har haft ringar under ögonen och tittat upp mot himlen med vemodig längtan och "stått ut", som de tuktade norrbottningar de är. Men igår hände det. När jag klev ut från jobbet i vinterkläderna var det vår.

Solen sken, fåglarna kvittrade! Mitt humör sproingade iväg rakt uppåt som en geiser. När jag kom till dagis satt C och grävde i sanden med en hink, förskollärare solade i t-shirt och en av dem förklarade att C, som hittills har gått i stövlar, tjocksockar och ylleoverall under galonisarna, nu behöver gympaskor och en vårjacka. Idag ska jag och N träffas och inhandla det tillsammans och sedan äta lunch. Njut! Njutnjutnjut.

Ps. C ville inte vara leopard. Den gulliga kåpan med luva och kattöron fick sitta på noll minuter. Men vi fick korv. Ds.