Långhelg.

Vad har jag för intressen egentligen? Teckna, rymden och roliga vitsar. Inte är det då husarbete. Nu har vi långhelg och vi har äntligen gjort oss av med gamla mopeder och duschkabiner som de förra ägarna lämnat på tomten. Och städat huset. Det var hemskt, men nu är det gjort.

I torsdags var vi på Ikea, hela familjen. Trots att Cs Ikeanamn är Aktiv Ettåring var det jag som stod för det sura utbrottet i kassakön. Kära nån. Ikea. Att komma fram till Ikea efter två timmar i bilen, sprängpinknödig, och så är toaletterna vid entrén stängda för renovering och så får vi ta oss till restaurangen genom långsamt gående finländare i tajts det första vi gör. Det satte tonen för hela besöket för min del.
Men nu har vi vår jädra bokhylla och våra trädgårdsmöbler och behöver aldrig åka dit igen.

Men nu ska jag försöka att inte vara Gnällig Träbock, utan istället njuta. Av husfix, bilresor och städning. Med tanke på hur fint det kommer att bli när det är klart. Det är tydligen på det sättet andra tänker. Jag ska jobba målbilder. Exempel: Ja, det är jobbigt att renovera ett kök. Till exempel kan det vara svårt att laga mat. Det kommer att ligga byggdamm på barnet. Och det kommer att ta två månader längre än beräknat. Men EFTERÅT! Då har man ett jättebra kök där N kan laga mat med rödvin och jag ska sitta på en stol och prata med honom.

Idag är det i alla fall en ledig dag. Vi har gjort ingenting och ska bli bjudna på mat. Det är min melodi, det!

Kommentarer

Frida sa…
Inget Ikea för oss idag (även om jag GILLAR att vara på Ikea ;)) men dock en tripp till Happy Homes för att beställa tapeter till den nya lägenheten. Det blev Bilar-tema för G och några snygga, franska för min del. Städningen fick dessvärre utebli, vi var för lata för det idag ;)
designofluna sa…
Man kan ju stanna i Kalix och pinka. Mitt första stopp är Statoil Persön, det är ca 2 4 km hemifrån...
Jag gillade det du skrev om finländare i tajts. De om några kan konsten att klä sig (underligt?) Men så kanske man inte får säga?! Hur som helst, nästa gång jag åker till ikea hänger du på, eller hur?!
Malin sa…
Frida, ska ni flytta?

Malin: Ja, det förstås... Vi tänkte mera effektivitet under den här resan. He he, vet inte riktigt vad jag ska säga om finsk klädkultur, jag är ju själv nästan finsk med tanke på släkten. Men jag la märke till att många av de som besökte Ikea hade tajts till kort tröja. Det har dock inte mina finska släktingar.
Frida sa…
Jo men bara en trappa upp, vi ska byta lägenheten mot en som är större och har bättre planlösning, så det blev inte så långt för oss, tack och lov :)
Malin sa…
Frida: Låter bra och även som en mycket skön flyttsträcka!