Långhelg.

Vad har jag för intressen egentligen? Teckna, rymden och roliga vitsar. Inte är det då husarbete. Nu har vi långhelg och vi har äntligen gjort oss av med gamla mopeder och duschkabiner som de förra ägarna lämnat på tomten. Och städat huset. Det var hemskt, men nu är det gjort.

I torsdags var vi på Ikea, hela familjen. Trots att Cs Ikeanamn är Aktiv Ettåring var det jag som stod för det sura utbrottet i kassakön. Kära nån. Ikea. Att komma fram till Ikea efter två timmar i bilen, sprängpinknödig, och så är toaletterna vid entrén stängda för renovering och så får vi ta oss till restaurangen genom långsamt gående finländare i tajts det första vi gör. Det satte tonen för hela besöket för min del.
Men nu har vi vår jädra bokhylla och våra trädgårdsmöbler och behöver aldrig åka dit igen.

Men nu ska jag försöka att inte vara Gnällig Träbock, utan istället njuta. Av husfix, bilresor och städning. Med tanke på hur fint det kommer att bli när det är klart. Det är tydligen på det sättet andra tänker. Jag ska jobba målbilder. Exempel: Ja, det är jobbigt att renovera ett kök. Till exempel kan det vara svårt att laga mat. Det kommer att ligga byggdamm på barnet. Och det kommer att ta två månader längre än beräknat. Men EFTERÅT! Då har man ett jättebra kök där N kan laga mat med rödvin och jag ska sitta på en stol och prata med honom.

Idag är det i alla fall en ledig dag. Vi har gjort ingenting och ska bli bjudna på mat. Det är min melodi, det!