Alltså ja.

Idag bjöd vi in vänner på grillning och det var trevligt. Men innan dess var jag irriterad över städningen hemma, eller snarare bristen på den. Under de senaste två grillfesterna vi har haft har vi varit den bohemiska, avslappnade familjen som inte bryr oss om att gästerna passerar våra dammråttor och smutskalsonger i tvättstugan på väg till köket. Idag ville jag inte vara den familjen nå mer. Det är så ansträngande att vara sådär avslappnad.
N tar inte med i beräkningen att vi måste städa innan gästerna kommer, han tänker på vad han ska handla och laga för mat. Men jag tar med det i beräkningen, att vi borde ha rent, man kan inte visa upp vad som helst. Fast jag brukar komma på det här lite sent. Och lider gör jag när gästerna ser vårt stökiga hem, tänker att de nog lägger ansvaret på mig på grund av vår sexistiska kultur, som jag är emot, men ändå lever i vilket gör att jag lider. Idag hann jag inte med varken gräsklippning eller dammsugning och fick trots mina intentioner vara väldigt avslappnad med en vansinnig ängsmark till gräsmatta och katthår på golvet inomhus. Hade i alla fall fått undan tvättkorgen med kalsongerna. Äh fack! Vi är väl såna då. Familjen slafso.