Blogg från bilen.

Igår blev jag sjuk. Jag var hemma från jobbet och C var med mig. Det gick bra, vi sov mest. Och såg på Bamse. Härom dan på radion hörde jag en professor. Han sa att vi kan anta att världen är rik och komplex. Men att det kan inte vi människor uppleva, eftersom allt vi uppfattar filtreras genom våra sinnen och vår otillräckliga hjärna. Ja, det som finns är mycket rikare än det vi ser. Det finns färger, ljud, krafter, rörelser och dofter som vi inte kan uppfatta. Det gör mig lycklig när jag tänket på det. Lycklig och trygg. Vet inte varför, men det kanske är känslan av att förstå och finnas i ett större sammanhang. Som när jag såg Stephen Hawkings universe om utomjordiskt liv och vårt solsystem. Inte så spännande, ganska långsamt, men efteråt kom den där hawkingframkallade lyckan. Och när jag läste en bok om Perm-Triasutdöendet och förstod att ormbunkar har funnits på jorden i över 250 miljoner år. Samma ormbunkar som växte i min rabatt. Då kunde jag gå längs stadens gata och lyssna på björkarna och se ut över luleälven sådär, du vet... Och känna tryggheten i att träd och vatten alltid, ja nästan alltid, har funnits och kommer att finnas långt efter att jag är borta. Det ger en sån där stor känsla av frid. Ja. Det väl bara det. Nu är vi på väg mot naturen för att grilla makrill.