Det här med miljön.

Känns det jobbigt för dig att tänka på och engagera dig i det? Orkar du inte ta in alla välmenande, viktiga länkar som folk delar med sig av på facebook och twitter? Jamen det är ju därför man skaffar sig ett OMBUD. Till exempel Greenpeace. Eller naturskyddsföreningen. Gå med i en organisation som sköter den där skiten åt dig. Allt du behöver göra är att betala en medlemsavgift eller en summa per månad. Eller kanske ingenting, bara skänka din namnunderskrift.

Det finns några rejäla organisationer som jag litar på och som jag med stor glädje skänker en slant till varje månad. Just för att de gör det jag inte orkar eller kan göra. De åker till Almedalen för att påverka alla politikerna. De klär på sig overaller, engagerar Lucy Lawless och går ombord på Shells oljeborrningsskepp för att hindra avfärden till Arktis. De går fram till ett pucko som står vid spakarna, redo att påbörja en etiskt oförsvarbar process, och säger
"Hallå där. Sluta med det där."

Det är så fruktansvärt bra detta, så att jag blir lycklig när det dimper ner ett litet mejl som berättar hur den senaste tidens arbete har gått. Heja på de goda, sätt miljöomtanken i system med ett medlemskap och slipp dåligt samvete.