Sommarsolen sken på våra hjärtan och hjärnor.

Hej semesterdagboken! Idag började N bygga en sandlåda till C. Han grävde ett stort fyrkantigt hål i gräsmattan och sen åkte vi till återvinningen och köpte sandleksaker. En hel servis, spade, muggar, gryta, stekpanna och tallrikar och ännu fler grejer i plast. Han i kassan orkade inte räkna ihop allt, så han tog tjugo kronor för hela rasket. Det är ofta så på återvinningsmarknaden tycker jag.
Och så gick C och jag och tittade på kontorsmöbler i en stor, mörk hangar där det bodde svalor uppe under taket. Vi köpte även en dörr därifrån, som jag har tänkt måla på. (Konstnär tvåtusen "ockult" tretton!!!)

Min pappa fyller år idag, så vi åkte ut till deras stuga. Jag och C satt där och väntade på värdfolket medan N åkte för att fixa sand till sandlådan. C hade gjort en teckning till sin morfar, som han blev glad över.
Sen drog N spik ur gamla bräder medan vi andra fikade, och min farfar sa: "Han jobbar alltid när vi är här!"
Jag har likt farfar insett att N älskar arbete. Det är tråkigt att inte ha något att göra. Och jag tycker nog lite likadant, just nu i alla fall. Fast inte alltid om samma slags arbete.

Och så har jag läst ut den här boken, Mannen som förväxlade sin hustru med sin hatt av Oliver Sacks. Sacks är en neurolog och boken handlar om ett antal av hans patienter och jag måste säga att jag har aldrig läst något om vetenskap som är så varmhjärtat. Den här doktorn tycker om människor och visar hur livet kan vara meningsfullt fastän hjärnan eller minnet nästan inte funkar för folk. Och han hänvisar till andra neurologer, psykologer och sociologer genom hela boken, så att man blir instoppad i ett nät av kunskap och får ett grepp om ämnet ganska fort. Jag rekommenderar den verkligen.

Nu ska vi se på Bones!