Dagen i tre kapitel.

Kapitel 1, barnvakt.
På förmiddagen åkte jag och C ut till min systers hem, där vi skulle hjälpa min mamma att barnvakta barn. Det blev rena lyckodagen, med lek i lekstuga, gungning och limpmackor. 
Vid ett tillfälle skämtade Cs kusin med C, på en nivå som tydligen går hem hos snart tvååringar. Skojet var att Cs kusin, lilla F, slog efter en fluga med en spade. Sen skrattade både C och lilla F tills de nästan ramlade omkull. Sen viftade F med spaden igen och de skrattade igen. Och så vidare. 
Senare på dagen började C hosta och fick väsande andning och jag hade ingen astmamedicin med mig, då åkte vi hemåt.

Kapitel 2, hemresan.
Vad får lilla C höra under våra gemensamma bilresor? Mig som sjunger högt, pratar om saker och berömmer mina egna tankar (jag är så smart, jag är så smart (andlös)), kommenterar min egen bilkörning, helt beroende på dagsform (jag kör perfekt/va fan, jag kör som en körkoleelev). Idag när vi skulle hem, för att C hade lite tungt att andas, missade jag en sväng och körde rätt upp i centrum där trafiken hade letts om på grund av hamnfestivalen. Då hamnade vi i en bilkö som fick flera bilister att ge upp och göra en u-sväng över refugen och återvända dit de kom ifrån. Då fick C höra mig ta det lugnt och acceptera faktum, och senare min glättiga stämma när jag ringde N och bad om en vägbeskrivning hem. Ja, mitt lokalsinne är ett handikapp. Jag behövde stöd för att inte föras längre in i det knosande maskineriet av långsamtgående norska husbilar.

Kapitel 3, att komma hem.
När vi rullade in på uppfarten möttes jag av en prydligt klippt gräsmatta och spåren efter arbete. Hemmet var nystädat, disk diskad och tvätt tvättad. C fick medicin och sen ville hon rita. Sen åt vi findus falafel med olika röror och bulgursallad. 

Gullig bild.