Säg en grönsak.

Bloggosfären som jag vet finns där - jag behöver din hjälp. Jag var och handlade igår och skulle köpa grönsaker. Problemet är att jag inte kan fler grönsaker än sallad, tomat och sparris. Jag vill äta mer grönsaker. Tjocka grönsaker? Jag skulle vilja ha rätter som är helt SPÄCKADE med grönt! Men vad ska jag ta, typ... aubergine??? Känner du till mat med grönsaker i? Snälla, dela med dig.

Kommentarer

Frida sa…
Sötpotatis är en favorit, haricots verts, sugarsnaps (sockerärtor) babyspenat, squash... kronärtskocke hjärtan, jordärtskocka. Ja det är ju en liten lista iaf ;)Går att göra massor med. Kronärtskockehjärtan är särskilt gott att ha på smördegspizza tillsammans med musslor, ost och ruccola :)
JennyB sa…
En favorit vi ofta kör är lasagne med grönsaksfyllning. Det brukar bli nån av de här varianterna:
1 - massor av fräst svamp, lök och vitlök samt persilja o creme fraiche m svampsmak
2 - tomat, zucchini, lök, grönselleri och ostsås
3 - aubergine, zucchini, paprika, bladspenat, lök o krämig tomatsås.
Malin sa…
Tack för tipsen Frida och Jenny! Särskilt tacksamt att få rätter där grönsakerna går att använda. Jag älskar kronärtskocka. Och nu blev jag grymt sugen på lasagne.