Blommor och sötsur sås.

Idag jobbade vi i trädgården igen. Jag röjde bort mer brännässlor och satte grejer i rabatten. När jag ligger där ute på tomten och gräver tänker jag mig att grannarna står och ser vad jag gör genom fönstret och viskar:
"Men vad gör hon?"
Jag tog några blå blommor från ett stort vildvuxet buskage som dykt upp på eget bevåg på tomten och planterade om dem i rabatten. De såg ut att dö oerhört snabbt.

N satte om en vinbärsbuske som växte mera sidledes än traditionellt uppåt och medan det här pågick gick C omkring och provsmakade olika växter i trädgården och pratade för sig själv:
"Äckligt. Usch. Jord."
Jag tror att hon har fått lite för höga förväntningar på grödorna efter besöken i sin mormors örtagård. Hos oss finns ju mest kvickrot och sånt.

När det var dags för mat var vi trötta och slöa och redo för service, så vi åkte till Waldorf. C satt på ett vanligt säte i bussen för första gången. Jag åt tre små rätter och drack ett glas vitt vin som var just vad jag ville ha. Sen pratade jag om föräldraskapet, att det är en sån skön inställning att ba ta med barnet dit man ska och inte låta sig begränsas. Sen började C klättra på stolar och äta ris från golvet, så då hoppade vi över efterrätten och åkte hem.

N slog på en konsert med Patti Smith från SvT:s öppna arkiv medan jag gjorde iordning C för sängen, och jag blev påmind om vilken konstnärlig förebild hon är för mig.
"Om jag inte får slut på energi ska jag gå ut i garaget och måla när C har somnat."
Sen somnade jag som en klubbad säl i Cs säng.