Ett inlägg om serier och deltid.

Hej bloggen. Idag har jag arbetsdag i förlaget. Det innebär att jag har tecknat och skickat iväg nya serier och så har jag skickat upp 1 miljon gamla serier till mitt syndikat, så att de ska kunna få ut dem i tidningar. (Obs!!! Det var inte 1 miljon serier. Jag ljög.) Jag har tecknat 627 serier med Plåstra. Alltså, inte idag, utan totalt.
Jag är så trött. Jag sov bara fyra timmar inatt på grund av att jag som en idiot satt uppe framför datorn till jättesent, medan jag viskade för mig själv: "idiot". Det var inte alls för att barnet skulle ha vaknat, eller nåt sånt. Nä då. Det var helt självförvållat.

Det var egentligen en härlig kväll. Både jag och N var i arbetsrummet. Jag målade och han spelade på datorn, som på den gamla goda tiden. Sen höll jag på med de poetiska fotona från Kristineberg. Sen satt jag och läste min egen blogg. I en timme. Vilken idiot.
Jag tog mig igenom hela semesterdagboken och sen hamnade jag tillbaka i våren igen. När C började på dagis och det. Det var så mörkt utanför fönstren igår och gatorna var höstigt blöta. Då blev jag lite deppig över att hösten ska komma igen, med förskolestart och allt.

Idag flexade jag ut från mitt företag under fyrtiofem minuter och gick till dagis med C, för att hälsa på. Det känns bra, att vi gjorde det alltså. Hon är ju så mycket större nu, tänker jag också. Ja, ursäkta, men det är ju så viktigt att känna att barnet har det bra när hon är utan oss under arbetsdagarna. Vi ska i alla fall gå ner i arbetstid i höst, både jag och N, och det är skönt. Jag måste säga att det här med att vi båda arbetade heltid, det var väldigt jämställt. Men samtidigt var det för min del lite som en jämställdhet som fanns för någon annans skull. Min arbetsgivares kanske, eller omgivningens, för att jag ville vara cool. Men nu vill jag inte vara cool något mer, utan lycklig. Fast alltså, vi ska ju båda två gå ner i arbetstid, så det kommer ju ändå att fortsätta vara jämställt... men du fattar. Jag kommer inte att dra mig för att göra något som är annorlunda än vad N gör, längre, för jag har bara mitt liv med min lilla unge en gång.

Hur som helst, på måndag börjar C på dagis igen och jag och N börjar om att jobba. Och jag ska göra vad som krävs för att ta mig igenom den här hösten! (Går och köper ljuslyktor på Lagerhaus.)