Förolämpningar på skoj.

Läser hos Tanja om negging. Alltså en raggningsteknik för killar, som innebär att killen ska säga negativa saker till tjejer om deras utseende och så. För då får tjejen dåligt självförtroende och vill bevisa för honom att hon visst duger och sen ligger hon med honom.

Jag förstår Tanjas poänger, att skojas harmlöst med någon om hennes brister kan ju också kallas för negging, och då är det inte lika cyniskt. Men alltså. Min respons på när en okänd person säger något taskigt är att "hata" den. Jag kopplar inte ihop verbala nålstick med att det byggs upp en sexuell spänning. Kalla mig galen.

Jag tycker inte heller om att "gnabbas". N har en fallenhet för att retas. Jag har lärt mig att delta i det till en viss nivå under vårt förhållande, men när han har hållit på för mycket säger jag att vi borde besöka hans småsyskon, så att han får storebrorsa av sig en stund och kan vara som vanligt med mig sen. När N är snäll och fin mot mig blir jag varm. Jag blir kär av snällhet. Inte av... DYNAMIK. Som det brukar kallas när två bråkar med varann hela tiden, fast på skoj, som ett spel, en ömsesidig, eldig dans där de stapplar omkring runt varandra till vibrerande tangotoner och sedan kastar sig i armarna på varandra och... piskar varann med gummisnoddar. Jag vet inte.

Om någon pratar om att hon gillar "spännande" killar så verkar det i praktiken vara någon som är snygg men elak.

En kväll i Stockholm hamnade jag på en fest med min kompis Cissi i något studentrum. En kille kom fram och sa något om att jag såg gammal ut, han sa det på något skämtsamt sätt. Jag blev irriterad. Då ägnade han en lång stund åt att vara charmig mot mig. Jag hade dock en pojkvän som hette N, så hans mödor var förgäves. Efteråt har jag undrat om den där första kommentaren han fällde var en planerad neg, en del av hans raggningstaktik. Jag fick för mig att det var det. Har du blivit neggad nån gång?