Förolämpningar på skoj.

Läser hos Tanja om negging. Alltså en raggningsteknik för killar, som innebär att killen ska säga negativa saker till tjejer om deras utseende och så. För då får tjejen dåligt självförtroende och vill bevisa för honom att hon visst duger och sen ligger hon med honom.

Jag förstår Tanjas poänger, att skojas harmlöst med någon om hennes brister kan ju också kallas för negging, och då är det inte lika cyniskt. Men alltså. Min respons på när en okänd person säger något taskigt är att "hata" den. Jag kopplar inte ihop verbala nålstick med att det byggs upp en sexuell spänning. Kalla mig galen.

Jag tycker inte heller om att "gnabbas". N har en fallenhet för att retas. Jag har lärt mig att delta i det till en viss nivå under vårt förhållande, men när han har hållit på för mycket säger jag att vi borde besöka hans småsyskon, så att han får storebrorsa av sig en stund och kan vara som vanligt med mig sen. När N är snäll och fin mot mig blir jag varm. Jag blir kär av snällhet. Inte av... DYNAMIK. Som det brukar kallas när två bråkar med varann hela tiden, fast på skoj, som ett spel, en ömsesidig, eldig dans där de stapplar omkring runt varandra till vibrerande tangotoner och sedan kastar sig i armarna på varandra och... piskar varann med gummisnoddar. Jag vet inte.

Om någon pratar om att hon gillar "spännande" killar så verkar det i praktiken vara någon som är snygg men elak.

En kväll i Stockholm hamnade jag på en fest med min kompis Cissi i något studentrum. En kille kom fram och sa något om att jag såg gammal ut, han sa det på något skämtsamt sätt. Jag blev irriterad. Då ägnade han en lång stund åt att vara charmig mot mig. Jag hade dock en pojkvän som hette N, så hans mödor var förgäves. Efteråt har jag undrat om den där första kommentaren han fällde var en planerad neg, en del av hans raggningstaktik. Jag fick för mig att det var det. Har du blivit neggad nån gång?

Kommentarer

Johanna sa…
Mm, om någon uppträder drygt eller ska skämta på min bekostnad så orkar jag knappt titta på personen - så tråkigt är det. Tycker däremot att snällhet är hett.

Malin sa…
Ja, det är hett! Vad heter det. Jag kanske var lite dömande när jag skrev texten. Men jag tycker att de som gillar att deras ragg är taskiga mot dem borde börja vara snällare med sig själva. Det är ju egentligen ett problem om den roll som känns rätt för en är en som blir trampad på.
Linda sa…
Jag har inte heller förstått mig på negging. Det finns inget attraktivt i att klanka ner på någon annan i raggningssyfte!
Kan däremot köpa att man kan öka spänningen genom att retas med varandra, men det kan man ju göra på andra sätt än att negga?
Snällhet kommer man längre med.
Malin sa…
Linda: Nej, verkligen inget attraktivt. Det är väl mest ett hemskt knep för att bryta ner någon.
Det där med att retas, det kanske du ser som nån slags tävling om vem som kan vara mest roligt dryg?
Jag kom på vad som är extremt supersexigt, motsatsen till att skojförolämpa den andra. Att vara självironisk. Skoja på sin egen bekostnad. *får dåndimpen*
Frida sa…
Retar genen finns tyvärr hos oss alla, jag kan vara rätt duktig på att reta A till vansinne ibland. G verkar ha ärvt denna gen, så du är inte ensam om att lida under retandet ;) Sen så kanske du har märkt att jag och N brukar vara rätt duktiga på att reta P... så har det varit sen vi var små, vårt eget sätt att visa lite kärlek på XD