Malins konstblogg!

Det är rörigt, som det ska vara i en Konstblogg.

Troy och Abed var förstås med när jag målade.

En dörr.
Jag har målat den där dörren som jag har yrat om. Den kan vara klar nu. Om det är något man kan ana när man knäcker ut guldfärgen, så är det att nu är vi inne i slutskedet. I sommar har jag bytt medium, från olja till akrylfärg. Det är underbart. Akrylfärgen torkar jättefort. Det var något jag var rädd för tidigare, eftersom jag var van vid oljefärgen som tar flera dagar på sig att torka och där man kan hålla på med samma streck i en vecka om man har lust. Men jag insåg att jag saknar tålamod, har småbarn och har lust att måla mycket. När jag hade gjort grundmålningen på den här dörren kunde jag direkt ta i den och flytta den. Jättebra. Och penslarna tvättar man bara med vatten och lite diskmedel och sen ställer man dem på tork i sin Troy & Abed in the morning-mugg.

När det gäller mina andra åtaganden som konstnär tvåtusen ockult tretton så har jag nått mina mål. Jag har målat på blomkrukor och när det gäller teckningar så måste jag säga att jag har fått någon slags utvecklande attackträning tillsammans med C. Jag har aldrig tecknat ensam i sommar, hon har alltid suttit bredvid och inkräktat och målat över och kommenderat.
"Rita gräs!" sa hon och gav mig en gul penna.
Gult gräs? Ja, det blev jättesnyggt. Jag hade inte kommit på själv att göra gult gräs. Så tack för hjälpen, C!
Tyvärr har jag misslyckats med mitt fjärde och sista mål, att bära kaftan. Jag får bättra mig till nästa sommar.