Förebilder

Det här med förebilder, att ha någon som man gillar eller beundrar. Jag har länge tänkt på hur många kvinnliga förebilder jag har. Likt Tanja när hon skriver om sånt som är viktigt vill jag lyfta och hylla dessa otroliga, roliga, begåvade och ofta geniala personer. Först tänkte jag göra det ett inlägg om varje, men jag smäller upp alla jag kommer på här i en enda röra istället.

FÖREBILDER

Roliga
Sarah Silverman - geni!
Tina Fey - geni!
Amy Poehler
Annika Lantz - evig kärlek
Linnea Wikblad
Kristen Wiig - rolig!
Caitlin Moran - tänker, skojar och rockar fett
Ellen DeGeneres
Wanda Sykes
Julia Louis-Dreyfus - Ååååh, geni! Vilken talang! Det är hon och Hugh Laurie som har den bredden, känns det som

Coola
Sigourney Weaver
Jane Fonda
Jenny McCarthy - silikonbröst och humor, hurra!

Viktiga
Kerstin Thorvall - ett författargeni i samma fack som vilken piprökande, skäggig herre inom litteraturhistorian som helst

Otroliga
Karin "Konstgrepp" Jansson

Åh, älskar
Lily Tomlin
Sally Field

Tecknare, konstnärer med något att säga
Åsa Grennvall
Nina Hemmingsson

Med säkert cirka 1 000 000 000 till, eftersom jag totade ihop den här listan på en fikarast.

Love: