Livet med barn just nu.

I morse när jag sa till C att vi skulle gå till dagis utbrast hon "jaa" och väl där släppte hon min hand och gick självmant in till de andra för att bygga pussel. Mitt förtroende för förskolan är fullt och att C gillar att vara där känns underbart. Man ba, livet är väl inget svårt.

Sedan i måndags arbetar jag och N den underliga procentandelen 87,5 båda två. Det betyder att vi går en timme tidigare varje dag. Vi tänkte testa det här fram till sommaren. Vi har ju inte hållit på så länge, men det känns lyckat, som att vi har fått ett större armbågsutrymme i livet.

C är i en jättekul ålder då jag ser henne växa i princip under tiden vi för ett samtal om djungeldjuret Hugo.

"Kom och bygg ett hus, mamma!" ropade hon åt mig från sitt rum här en dag. Tidigare när vi lekte med hennes duplo handlade leken om att hon lärde sig hur man byggde. Alltså, hur man sätter ihop klossarna. Nu när vi leker så bygger vi olika saker. Hon skapar urspejsade konstruktioner med höga torn där kaninerna ska bo. Ja, det finns kaniner i duplo nu för tiden. Alltihop är väldigt roligt för oss båda.

Jag sa till N i veckan att jag är så nöjd som enbarnsförälder just nu. Det är han också. När vi ändå funderar på ett syskon till C tänker vi att vi kanske ska ställa oss i adoptionskö. (Min skraltiga utrustning vill vi inte använda oss av igen.) Men eftersom anmälningsavgiften till kön är ett antal tusen kronor så köper vi bromsklossar till bilen den här månaden istället.

Kommentarer

Frida sa…
Vi är inne på samma bana, iaf om att vi är nöjda om enbarns föräldrar just nu. Att adoptera är ju en jättefin grej och fler borde göra det :) Roligt att läsa hur mycket C växer och utvecklas, det går i en rasande fart. G har börjat gå på toa och i morse när vi lämnade honom på dagis fick vi inte ens ett hej då, han var för upptagen med att gå och leka med bilarna XD
Malin sa…
Nämen, toa! Ett stort steg :)
Jo, jag tycker att vi har kommit in i familjelivets guldfas och att tillvaron som den är just nu gärna kan få fortsätta.
Frida sa…
Ser fram emot att kunna sluta med blöjor så småningom, om vi siktar på nästa sommar så har han lite tid på sig utan att jag verkar stressa på det hela ;)
Malin sa…
Ja, det där är ett projekt som får ta sin tid. Rätt tryggt med blöjor, har jag upptäckt.