En bussmorgon.

På väg till jobbet. Var hemma med C igår också. Börjar undra om det är dåligt föräldraskap att se på spöket Laban i tre timmar med en hängig unge? Inte vet jag. Moderna medier. För mycket intryck av snälla spöken? Kanske vore det bättre att låta henne ligga och stirra i ett tak, som på efterkrigstiden.

Tänkte på folk som donerar grejs som kan göra andra med barn tidigare. Jag skulle aldrig kunna göra det. Donera ägg alltså, blint in i en äggbank där vem som helst kan få dem. Tänk om barnet blir blygt till exempel, och båda föräldrarna är utåtriktade och inte förstår nåt? Eller tänk om ägget hamnar hos nån från Malå som trycker gilla på Bevara negerbollen-grupper på facebook.
Bara sånt.

Jag tycker för övrigt att vi är väldigt upptagna av medeltiden. Både i barnkultur och fantasy. Samt att i fantasy är det i regel för lite overkligt och nästan bara folk som slåss med svärd.
Svedjeholm out.

Kommentarer

Frida sa…
Har funderat på att donera ägg, man hjälper ju folk liksom. Dock så är det ju det kruxet att man kommer att ha en unge som man inte vet något om som springer omkring nånstans i framtiden som bromsar lite, (inte för att biologi gör en familj, då skulle ingen adoptera) men man får väl se vad som händer i framtiden. Och skulle det bli så, så får man ju lita på att dom människor som får äggen är normala människor med normala värderingar och inte är från Malå och tycker att vi ska bevara negerbollen ;)
Malin sa…
Ha ha ha. Jag kände mig mycket inspirerad i veckan av en bekant som tryckte på saker på facebook. Alla tycker ju som de vill, själv tycker jag det finns bättre saker att slåss för än ett ålderdomligt namn på ett bakverk. Eller mot moskéer, vilket ingick i det som bekantingen hade tryckt på. FÖRLÅT! Jag ska inte pika folk som inte läser min blogg, på min blogg mer.

Malin sa…
Ang. det du skrev om donation, aha, att du är öppen för såna givmildheter minsann :)
Frida sa…
Håller med om det. Varför bråka om en boll när det finns bra mycket viktigare saker att bråka om? Haha pika på, folk får stå för vad dom själva tycker, det är inget jag tar ansvar över ;)

Jo det känns som något jag skulle kunna göra, måste bara fundera lite mer först innan jag bestämmer mig för bu eller bä. Men att ge någon något som dom inte kan göra på egen hand, det ger en rätt mysiga känslor. Plus att jag känner att jag VILL ge världen något mer än bara avgaser från dom mil jag kör bil, avfall från vad jag äter osv. Att donera ägg (och blod som jag registrerade mig för igår) känns ju som en bra start liksom.