Helt rätt för oss.

"[...] jag skulle verkligen önska att det fanns fler personer som vårt barn kan möta i vardagen som inte är vita, heterosexuella och privilegierade medelklassmänniskor [...]" ← kommentar på blogg jag läste nyss

Jag är verkligen glad att jag och N flyttade till det bostadsområde som vi valde i huskarusellen. Hertsön i Luleå är ett blandat område där billiga hyreslägenheter och villaområden ligger nära varandra. Du behöver inte vara rik för att bo på Hertsön och det är precis vad som skapar integration, att många har möjlighet att bosätta sig på samma ställe. För Hertsön är minst sagt mångkulturellt och det sträcker sig förstås in i dagis och skola.
Jag är så glad att C kommer slippa formas av en homogen miljö där alla tjänar lika mycket pengar, alla ser likadana ut och alla kommer från samma ställe. Hon kommer växa upp med att kompisar ser olika ut och att alla leker med varann.
När jag ser tonåringarna, grupper med skolungdomar av olika bakgrunder, som går i gäng med varandra längs cykelvägen och skrattar och trivs ihop, då blir jag glad, för det är som det ska.