Husdjur.

I förrgår kväll satt jag i soffan i godan ro och åt limpmackor när en fruktansvärd skugga trädde fram på väggen. Det var en ofattbart stor spindel som kom knallandes i ljuset från golvlampan. Den hade jättelånga skrangliga ben och gjorde sig ingen brådska medan den rekade ut divanen. Med uppspärrade ögon fortsatte jag trycka i mig limpmackan medan katten gav sig på den. Men Daffy är inte så ung som hon en gång var. Spindeln vann. 
Jag kunde inte tänka mig att fortsätta leva med spindeln, så jag tog in en konsult för att döda den. #tjej

Incident 2
Idag dök två gröna, luddiga larver upp från ingenstans på diskbänken. Oaah! Skrek jag hjältemodigt. Jag och C höll på att laga middag och jag hade inte märkt något alls med matvarorna, men jag misstänker att djuren kom från broccolin. Vi placerade dem i en skål med några salladsblad. Den ena var ganska slapp och den andra mycket pigg och rymningsbenägen. Nu bor de i en blomma som jag inte tycker så mycket om. Jag har ingen aning om vad detta kan leda till. Hoppas inte: att de kläcks till en utomjording med hundra fötter.