Lokaljournalistik.

Där jag jobbar på dagarna bestämmer folk hur och var man får bygga saker i Luleå, typ. Nu är det så att en förening vill bygga en moské.

För några veckor sedan tryckte Norrbottens-kuriren följande rubrik: Inga protester mot moskén. Den korta texten konstaterade att det ännu inte kommit några protester mot den planerade moskén, som ska ligga på Hertsön där jag bor. Sedan tipsades det om att det kommer ett tillfälle att protestera framöver.
Nu har de rasistiska nätverken jobbat och det har kommit in ett antal främlingsfientliga protester från personer i olika delar av landet.

Nu undrar jag så här. Varför bedömde redaktionen att det som var av allmänintresse var att det inte har kommit in några protester mot en moské? Men att man fortfarande har möjlighet att protestera. Efter artikeln plockades nyheten upp av en rasistisk blogg som citerade texten och gjorde en del upprörande antaganden om invandrare och stadsdelen Hertsön. En facebookgrupp startades där protesterna samordnades.

Jag tycker bara att man behöver ju inte lägga järnröret direkt i händerna på dem. Bara ett litet tips från mig till journalisten