Mässan.

Att delta i mässa i Luleå jämfört med att delta i mässa i Stockholm var berusande enkelt. Jag packade min lilla rullväska, tog min seriestripp i jätteformat under armen och satte mig på bussen.

Själva arrangemanget var dock långt ifrån lika proffsigt. När jag dök upp på mässan och tog mig upp till anvisad våning var alla bord tomma där. Istället för att ha märkt borden i förväg gick arrangörerna omkring med lappar med förlagsnamnen under armen och letade efter oss. Det fanns tydligen en karta med anvisningar om var folk skulle sitta, men den sågs inte till och istället hade det blivit huggsexa om de populäraste borden på den mest välbesökta våningen. Där satte sig de flesta, de bar till och med ner bord i hissen. På mitt våningsplan blev det ganska tomt, hälften av mässborden där fick flyttas bort till och med.

Nåväl, jag och de andra på plan 5 kämpade på under dagen och fick ändå ett par kunder. Jag sålde böcker (plural) och använde tiden emellan till skiss och klotter i medhavt block. Och bokbordet var ju faktiskt gratis, så man kan väl inte ha hur höga krav som helst.

Tack alla som kom, det vill säga mamma, pappa och två kunder. Varje bokköpare är lika värdefull för mig, ska ni veta! :)