Det ena leder till det andra när man svarar på en fråga.

Vad tror folk om dig?
Vad jag tror att folk tror om mig är nog faktiskt att jag är rätt stel och inte har så mycket humör eller humor. Tänker de att jag är sympatisk, fast svår att komma inpå livet? Jag är lite rädd att de tänker att jag är tråkig och inte bidrar. Du vet, till god stämning. Eller tänker de kanske inte alls det? Nu pratar jag om människor som träffar mig i verkligheten alltså.

För en tid sen blev det inne att säga att jag är introvert, inte blyg. Jag tyckte det gjorde det till något fult att säga att man är blyg och det blev jag irriterad på. Men skillnaden var tydligen att introverta vill ha det tyst och lugnt och läsa en bok, medan en som bara är blyg vill vara ute i svängen och umgås socialt dagarna i ända, fast inte vågar. Det sista vill dock inte jag. Jag har tänkt mycket på det här med vänner på senaste tiden och jag tycker det blir meningslöst med umgänge om det inte finns något ömsesidigt utbyte, alltså att man tycker om varandra. Jag blir matt av kallprat och kräver att den jag umgås med ska vara intresserad av mig. Ha ha.

Jag har fler och bättre vänner på internet än i verkligheten. Utöver min syster och mina föräldrar umgås jag inte med någon utanför kärnfamiljen. Däremot vill jag gärna det, ha en bra kompis alltså (obs, detta är ej en kontaktannons). Jag definierar bra kompis som någon jag kan se på film med, som samtidigt kan sitta och knappa på sin mobil. Sedan kan vi prata om filmen. Allt handlar om att feelingen ska vara rätt. Med kompisen, alltså.

Jag har haft vänner. Jag lämnade min dåvarande bästa vän i Luleå och flyttade till Växjö, sen flyttade jag till Luleå igen och lämnade mina nya vänner i Växjö. Har alltid hållit mig till extremt få men uppskattade vänskaper. Just nu har jag ingen sån utöver min familj.

Snälla bloggläsare, vad tror folk om dig? Du får vara anonym.


Kommentarer

Chaffismorsa sa…
Jag tror att folk tror att jag är tuff, modig och framåt. Fast i själva verket är jag introvert (ha ha) rädd och ganska mesig. Fast det berättar jag ju inte för någon!
"En gla skit" tror jag också att folk säger om mig.
Fast jag vet också två personer som varit väldigt rädda för mig, vilket är helt obegripligt då jag är snäll som en ko. Men de var i och för sig riktiga mesproppar båda två... ;)
Jag skulle vilja vara mer som folk tror att jag är. Modigare, tuffare o mer framåt.
Malin sa…
Tack för att du delar <3 Det där tycker jag är jätteintressant och positivt. Att bilden du tror att folk har av dig är hur du vill vara. Det är ju nåt fint! Då har du ju lyckats, i att verka cool. (Men du är nog cool som introvert mes också ;)
kuttermamman sa…
Intressant inlägg! En av anledningarna till att jag läser din blogg är att jag ser dig lite som en "blyga människors fanbärare", vilket jag tycker är lite coolt och behövs i dagens samhälle :)

Jag ses nog som blyg då jag har svårt att hitta saker att säga, samt är mycket ospontan, bland nya människor. Men vid tilltal är jag trevlig och glad, så jag tror ändå folk tycker jag är trevlig.

Jag har dock alltid haft svårt att se poängen med att prata med folk bara för att...man ska...för att man står bredvid varandra liksom.

Men jag lyssnar gärna på andra som vill prata och det är ju bra då det är så många som gillar att prata :)

Blev inbjuden till grannen som pratade oavbrutet i två timmar, fick inte en syl i vädret på hela tiden, och sen avslutade hon med: Jag tycker du är så HIMLA TREVLIG!:)Malin sa…
Åh. Så fint av dig Kuttermamman.
Känner så väl igen mig i det du skriver om att vara "ospontan". Bland nya människor, alltså. Sen, med sina vänner och familj, kan man vara hur crazy som helst. (Eller på festival med en öl innanför västen? :I)
Himla härligt att du betraktades som jättetrevlig av pratsamma grannen. Måste ju ha varit en bra lyssnare då! :D
Kattis sa…
Det är lite olika i olika sammanhang. Killens bror tex tror jag har trott att jag är ganska spänd och supernoga med att städa, struktur och sånt. Sjukt kul med tanke på att jag är värsta slappot när det kommer till sånt ;) Men Generellt tror jag folk uppfattar mig som social, rolig och framåt. Så är jag ofta men inte alltid. Ibland vill jag bara vara hemma i tystnaden. Jag gillar att träffa nytt folk och stå i centrum, ofta, men inte alltid så beroende på var de såg mig där uppfattar de mig nog lite olika.